Mecidiye-Erikli Sahili Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Yılmaz, geçen cumartesi günü yaptığı açıklamada, Erikli-Keşan yoluna, taşımacılık izni olmayan araçların girerek yolcu aldığını ve bu durum nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

SIKINTIMIZ VAR VE MAĞDURUZ

Kooperatif ortakları olarak yetkililerin bu sorunu çözmesini beklediklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:“Keşan Belediyesi’nin Erikli’ye taşımacılık yapılmasıyla ilgili vermiş olduğu bir izin var. Verilen izne göre 4 firma ve kooperatif olarak bizim Erikli’ye taşımacılık yapma hakkımız bulunuyor. Keşan Belediye Meclisi, 4 firma dışındaki diğer firmaların Erikli’ye taşımacılık yapmasını reddetti. Ancak buna rağmen Erikli’ye giren bazı firmalar var. Tatsız bir olay yok ama sıkıntımız var ve mağduruz. Biz bölgenin yolcusunu 365 gün taşıyoruz. Bunlar yaz arısı gibi bölgenin balını almaya geliyor. Şu anda konuyla ilgili belediyeye bilgi verdik, sonuç bekliyoruz.”

İZNİ OLMAYAN 5 ARAÇ TAŞIMACILIK YAPIYOR  

Taşımacılık yapmasına izin verilmeyen firmaların Erikli Sahili’ne ve bölgeye gelmemesi gerektiğini de kaydeden Mehmet Yılmaz, “Örneğin biz kooperatif olarak Uzunköprü’ye gidemiyoruz. Uzunköprü’de bir aracımıza, Uzunköprü Belediyesi’nin vatandaş mağdur olmasın diye izin vermesine rağmen, şehir içerisine girdiği için 447 TL para cezası yazıldı. Burada izni olmayan 5 araç taşımacılık yapıyor. Jandarmanın veya zabıtanın ceza kesme yetkisi var. Keşan terminalinden Erikli’ye bu araçların girmemesi için önlemler alınabilir. Erikli’deki yer terminal değil, yolcu indirip bindirmeye ayrılmış bir alan. 4 firmaya ve kooperatife ayrılmış bir yer. Herkes kendi adına bilet kesiyor. İşletmeler bilet kesemez” dedi.