Keşan Müftülüğü tarafından hazırlanan “Kutlu Doğum Haftası” programı dün gerçekleştirildi. Saat 14.00 sıralarında Hükümet Meydanı’ndan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğindeki yürüyüşle başlayan program, Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Salonu’nda devam etti.

Kalabalık bir katılımla gerçekleşen yürüyüşe, Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, müftülük personeli, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, bazı il genel ve belediye meclisi üyeleri ile 100 kadar vatandaş katıldı.

KAPALI SPOR SALONU’NDAKİ PROGRAM

Kapalı Spor Salonu’ndaki program saat 14.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.  Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, dini eserlerden oluşan bir konser verdi. Program, Mercan Köyü İmamı Murat Aktaş’ın Kur’an-ı Kerim okuması ile devam etti.  Buradaki programa Kaymakam Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif,  İskeçe Müftü Vekili Ahmet Hraloğlu, komşu ilçelerin müftüleri, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Çevikel, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ayhan Özkan, bazı il genel ve belediye meclisi üyeleri, bazı kurum ve kuruluşların müdür ya da başkanları, Keşan dışından gelen misafirler ile çoğunluğu kadınlardan oluşan vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Hacı Mehmet Ağa Camii İmamı İbrahim Kuş ve Yörüker Camii İmamı Alaattin Çakal’ın yaptığı programın açış konuşmasını Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri yaptı. Keşan’daki Kutlu Doğum Haftası kutlama ve programlarının bu yıl  6.sını gerçekleştirdiklerini belirten Yeniçeri, bu yılki etkinlikte dinde ihlas ve samimiyet temalarının işlendiğini kaydetti ve “Din samimiyettir ve sizler samimi olduğunuz için bugün burada toplandık. Her yıl daha iyi bir program hazırlamaya çalışıyoruz ama hala sizlere layık bir program hazırlayamadık. Bu programı hazırlamamızda bize her türlü desteği sağlayan bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm geldi. Konuşmasında milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmamızın önemine değinen Üzüm, ayrıca salonda bulunanlara sabah namazlarının en kalabalık kılınan namazlar olmasının nedenlerinden söz etti. Üzüm, cami imamlarından da cemaat olsun olmasın her namaz vaktinden sonra en az 4 yaprak Kur’an-ı Kerim okumalarını istedi. Üzüm konuşmasını, “Allah imandan ve Kur’an’dan ayırmasın. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” sözleri ile bitirdi.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Müftü Vekili Ahmet Hraloğlu’nun yaptıkları ve Kutlu Doğum Haftası’nın önemine değindikleri kısa konuşmaların ardından program, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman’ın “Din ve Samimiyet”  konulu konferansı ile devam etti.

Konferansın ardından, Keşan’daki ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler arasında açılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrenciler eserlerini okudu. Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Keşan Süleyman Şah İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hamza Kabakçılı şiirini, liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Keşan Lisesi öğrencisi Mert Gönenç, kompozisyonunu okudu ve salondan büyük bir alkış aldılar. Yaklaşık 2 saat süren programın son bölümünde Keşan Müftülüğü İlahi Korosu ilahiler okudu, ardından ödül ve plaket töreni yapıldı.  Programın sonunda kapalı spor salonu bahçesinde vatandaşlara Keşan Belediyesi tarafından lokma ikramında bulunuldu.