AK Parti Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Mercan, dün Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Saat 11.00 sıralarında başlayan ziyarete Mercan’ın yanısıra Talat Yayagaç ve Burcu Başak Çebi de katıldı.

Aday adaylığı sürecinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini, belediye başkanı ziyaretinin de bu zamana kısmet olduğunu söyleyen Mustafa Mercan, “Kişilerin fikirleri ayrı olabilir ama Keşan özlemi ve hizmet aşkı aynıdır. Bu tip diyalogların yaşanması gerektiği kanaatindeyim. Kişiler hemşehrilik hukuku içinde ilişkilerini sürdürmeliler. Siyasal farklı iddialar olabilir ama bu birarada bulunmak ve görüşmek için engel değildir.” dedi.

Daha sonra konuşan ve Mercan’a nezaket ziyareti nedeniyle teşekkür eden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, “Aday adaylığınız hayırlı olsun. Allah yolunuzu açık etsin. Her şeyden önce bu devletin vatandaşı ve Keşanlıyız. İki dönemdir Keşan’da en iyi yaptığım şeyin hemşehrilik hukukunu uygulamak olduğunu düşünüyorum. Biz her şeyden önce hemşehriyiz. Siyaset çok kutsal bir kurumdur. Siyasete girmek de cesaret ve yürek isteyen bir şeydir. Kendinizi beğendirdiğiniz zaman ülkenin ve bölgenin yönetim ehliyetini alırsınız. Siyaseten rakip olmak düşmanlık değildir. Hepimiz bu ülkenin ve bu şehrin insanlarıyız. Siyasi rakip olabiliriz ama bizler arkadaşız. Yolunuz açık olsun, başarılar. Keşke kendi partim de dahil diğer aday adayı arkadaşlarımız da böyle nezaket gösterip adaylık istedikleri makamı şu anda temsil eden kişiyle görüşselerdi. Bu yüzden sizi kutluyor ve teşekkür ediyorum.”  dedi.

“Biz siyaseti kendi bölgemizde ne kadar adaplı yaparsak bu ülke çapına yansır” diyerek konuşmasını sürdüren Mehmet Özcan, şunları kaydetti: diye bir söz vardır. Bizim kapımız da Keşan. Biz burada ne kadar seviyeli bir siyaset yaparsak ülkemizde de siyaset o şekilde seviyeli bir konuma gelir. Şunu canı gönülden inanarak söylüyorum; herhangi bir partide siyaset yapan ülkemin insanı, bu memleketi seviyor. Hiç kimse bu memlekete hainlik yapacak değil. Siyasette hedef ülkeyi ve bölgeyi daha iyi noktalara taşımaktır. Partilerin yöntemleri farklı olabilir bu da siyaseten farklılığımızı ortaya koyar. Herkes Türkiye Cumhuriyeti ve bölgesi için çalışıyor.”

Ziyaret sohbet eşliğinde sürdü.