Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beyendik Belde Başkanı Remzi Meriç ve 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belde belediye başkan adayı olan Murat Dinç, geçen cumartesi günü düzenledikleri ortak basın toplantısında, sahte olduğu iddia edilen seçmenlere gelen cezalarla partilerinin hiçbir alakasının olmadığını, kamuoyunda kasıtlı olarak bu yönde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söylediler.

Keşan  Atatürk Parkı’nda saat 13.00 sıralarında başlayan açıklamada, önce 13 Mayıs 2014 Salı günü Soma’da meydana gelen maden kazasında yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar ve ailelere başsağlığı dileyen Meriç ve Dinç, 30 Mart yerel seçimlerinde Beyendik’te ortaya çıkan sahte seçmen olayı ile partilerinin herhangi bir ilişkisinin olmadığını ileri sürdü.

MERİÇ: BİZİM BİR ŞİKAYETİMİZ YOK

İlk olarak konuşan MHP Beyendik Belde Başkanı Remzi Meriç, Yerel basında sahte seçmenlere gelen cezalarla alakalı olarak MHP’nin şikayet ettiği yönünde haberler yer aldığını söyledi. Meriç, şöyle konuştu: “Bizim bu konuda herhangi bir şikayetimiz olmamıştır. Biz sadece CHP Başkan Adayı Muhammet Örnek’le Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu’nun biraraya gelerek, sahte seçmenlerle ilgili anlaşma yönünde konuşmalar yaptığı yönünde şikayette bulunduk. Yani MHP’nin sahte seçmenlerle ilgili bir şikayeti yoktur. Bunun bilinmesini istiyorum.”

DİNÇ: ONLAR BİRBİRİNİ ŞİKAYET ETTİ 

Daha sonra söz alan Murat Dinç, geçen hafta içinde yerel basında “Beyendik’te sahte seçmenlere para cezası uygulanacak” şeklinde bir haber yeraldığını ifade ederek şunları söyledi: “Bu haberde, Beyendik’te sahte seçmen olayı MHP’nin şikayeti üzerine gün yüzüne çıkarıldı gibi bir ifade yer alıyor. Seçim döneminden de çok iyi hatırlayacağınız gibi Beyendik’teki sahte seçmen olayı, CHP Adayı Muhammet Örnek ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuran Uslu’nun ilk olarak birbirlerini jandarmaya ve nüfus müdürlüğüne şikayetiyle ortaya çıkmıştır. MHP’nin, CHP ve AK Parti adaylarının Beyendik Belediye binasında video görüntülerinin de ortaya çıkmasıyla pazarlık aşamasına girip bu sahtekarlığı ikisinin de kabullenip, gelin bu işi kapatalım şeklinde pazarlık aşamasına girdikten sonra bizim herhangi bir devlet kurumuna şikayet veya herhangi bir müracaatımız olmamıştır. Şikayetimiz, CHP Adayı Muhammet Örnek ve AK Parti Adayı Nuran Uslu’nun organize şekilde suç işlemek maksatlı, seçime hile karıştırdıkları gerekçesiyle Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’na bu işin organize yapıldığı ve seçime hile karıştırıldığı ve sahtekarlık yapıldığı yönünde şikayetimiz oldu ve bu konudaki demecimiz de basında yer aldı. Bu yüzden, Beyendik’teki 300 seçmene ceza MHP’nin şikayeti üzerine ele alınmıştır diye bir şey söz konusu değildir.” 

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Dinç, konuşmasının sonunda, “Nüfus müdürlüğünün ve diğer kurumların seçimler hakkında aldığı kararlar Yüksek Seçim Kurulu’nu bağlamıyormuş. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Birileri seçimlere hile karıştırıyor ama bu seçimlerden sorumlu olan Yüksek Seçim Kurulu’nu bağlamıyor. Böyle bir adalet dünyanın hiçbir yerinde olmasa gerek.dedi.