Yenimescit Mahallesi Muhtarlığı, Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarlığı ve Roman Kültürünü Araştırma Kalkınma ve Dayanışma Derneği, işbirliğinde, dün,“18 Mart Çanakkale Zaferi” şehitleri için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Saat 14.00 sıralarında başlayan Mevlid-i Şerif’e Keşan Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Roman Kültürünü Araştırma Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayvaz Yalaza ile vatandaşlar katıldı.

Mevlid-i Şerif öncesinde Roman dernekleri üyelerinin oluşturduğu mehteran takımı, saat 13.00 sıralarında Paşayiğit Caddesi’nin bir kesiminde yürüyüş düzenleyerek, Yenimescit Mahallesi Meydanı’nda vatandaşların büyük bir beğenisini kazanan konser verdi.

KANTAR: HALKIMIZLA İÇ İÇEYİZ

 Düzenledikleri etkinlik hakkında basına bilgi veren Kantar, Çanakkale Şehitleri’ni anmak için sadece program düzenlemenin yetmediğini belirterek, o ruhun yaşatılması gerektiğini dile getirdi.

Bu nedenle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde, Çanakkale’de şehit düşenler için Mevlid-i Şerif okuttuklarını belirten Fikret Kantar, “Mevlid-i şerifte halkımız ile iç içeyiz. Mehteran konseri büyük ilgiyle izlendi. Hafta içi olması nedeniyle katılım biraz az.” dedi.

KOYUNCU: RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Mevlid-i Şerif’ten önce meydanda toplanan vatandaşlara bir konuşma yapan Müftü Koyuncu, “Şehitlerimize ölü demeyin. Onlar yaşıyorlar. Sadece mekân değişikliği yapıyorlar. Yakın zamanda Akın Buluş kardeşimizi toprağa verdik. Çok zor bir durum. Ama inanın öyle bir şerefli görevdir şehit olmak. Şehitlerimizi rahmet ve minnet ile yâd etmek bizlerin vazifesidir” diye konuştu.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.