HABER MERKEZİ

İlk tören, saat 14.30 sıralarında başladı ve Yazır’ın Tepe Mezarlık’taki mezarı başında gerçekleştirildi. 

Törene; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Erdoğan ve Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Yasin Paçaman, Demokrat Parti İlçe Başkanı Cemil Gülver ile Merhum Hüseyin Yazır ve Merhum Müftü Raşit Efendi’nin yakınları ile vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, “Başta şu an mezarı başında bulunduğumuz Hüseyin Yazır ve Müftü Raşit Efendi olmak üzere, geçmişlerimize, atalarımıza ve büyüklerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıklarına sağlıklı bir ömür ve sabırlar diliyoruz. Bundan sonra göreve gelen bizlere ve diğer tüm gelecek kişilere de Allah’tan böyle anılmayı nasip etmesini istiyoruz. Merhum başkanımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz.” dedi. 

Konuşmanın ardından Keşan Vaizi İsmail Hergül ve İki Minareli Çarşı Camii İmam Hatibi İbrahim Kuş tarafından dualar okundu.

Buradaki törenin ardından törene katılanlar, Keşan’ın ilk belediye başkanı olarak kabul edilen Müftü Raşit Efendi’nin mezarı başına geçti. 

Buradaki törende konuşan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Aktan; Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan göreve geldikten sonra merhum belediye başkanlarını anmak için törenler düzenlediklerini belirterek, “Keşan’ın kurtuluş döneminden sonraki ilk belediye başkanı olarak kabul edilen Müftü Raşit Efendi için ölüm günü belli olmaması sebebiyle bugüne kadar bir anma töreni düzenlenememişti. Aynı mezarlıkta bulunmaları sebebiyle Hüseyin Yazır’ın ölüm yıldönümünde Müftü Raşit Efendi’nin de anılması kararını aldık. Merhum’a Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor, geçmişte yaptığı büyük hizmetlerden dolayı da Keşan halkı adına teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Yazır ve Müftü Raşit Efendi’nin yakınları da törenlerin düzenlenmesini sağlayan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a ve anma törenlerine katılanlara teşekkür etti.

 Tören, Keşan Vaizi İsmail Hergül ve İki Minareli Çarşı Camii İmam Hatibi İbrahim Kuş tarafından dualar okunmasıyla sona erdi.

Anma törenlerine katılmak isteyenler için Keşan Belediyesi tarafından saat 14.15’te Atatürk Parkı önünden araç da kaldırıldı