30 Mart yerel seçimlerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beyendik Belediye Başkan Adayı olarak katılan Murat Dinç, dün yazılı bir açıklama yaparak çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

30 MART’IN GALİBİ MHP’DİR

Açıklamasının başında 30 Mart yerel seçimlerinin tamamlandığını ve kazanan kim olursa olsun demokrasinin gereği olarak halkın sandıkta vermiş olduğu karara saygı duyduklarını kaydeden Dinç, bu seçimlerin Beyendik için çok daha farklı bir önem taşıdığını ifade ederek, “Bu sebepledir ki bu seçimler çok daha farklı bir atmosferde geçmiştir.  Gerek sahte seçmen konusu gerekse bugüne kadar alışılageldiği gibi iki partili bir seçim değil de birbirinden iddialı üç partinin adaylarının yarıştığı bir seçim olması itibariyle Beyendik’te bu seçim dönemi diğer yerlerden çok daha önce başlamış ve ilgi odağı haline gelmiştir. Seçim sonuçlarına bakacak olursak; Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu dönem ilk defa aday çıkarmış olmanın yanında bir de sağ seçmenin “sağ bölünmesin, sol kazanmasın” düşüncesinden sıyrılamaması seçimlerdeki almış olduğumuz oy oranını bir hayli etkilemiştir. Netice itibariyle, şartlara göre kıyaslandığında Beyendik’te 30 Mart’ın galibi MHP’dir.” dedi.

200 SEÇMENİMİZ AK PARTİ’YE OY VERDİ                   

CHP Başkan Adayı Muhammet Örnek’in seçimi kaybettiğini, AK Parti Adayı Nuran Uslu’nun ise kazanmış olsa da itibarını kaybettiğini ileri süren Dinç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Nuran Uslu, önümüzdeki 5 yıl CHP’li üyelerin fazla olduğu bir mecliste özelleştirme de yapamayacak. CHP Başkan Adayı Muhammet Örnek, her türlü mücadele ve taşıma seçmene rağmen kaybetti. AK Parti Adayı Nuran Uslu kazanmış olsa da aslında kaybetti. Çünkü taşıma oyları çıkardığınızda kaybetmiş oluyor. Bunun yanında MHP’ye oy veren 277 seçmen kendisinin adaylığını onaylamamış demektir. 200 taşıma oyları çıkarırsanız CHP’nin oyu 785, AK Parti’nin 300 taşıma oyu çıkarırsanız 689 oy demek. Sağ oylar bölünmesin diye yaklaşık 200 MHP seçmeni AK Parti’ye oy verdi. Bunları da çıkarırsanız Uslu’nun gerçek oyunun 450-500 civarında olduğu ortaya çıkıyor. Bizim Beyendik’te gerçek oyumuz 550-600 civarındadır. Belirttiğimiz gibi sağ oylar bölünmesin ve dost akraba ilişkileri nedeniyle 277’de kaldık. Hem partimizin hem benim ilk seçimimde bu bir başarıdır.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ben bize destek veren, gönül veren, oy veren veya vermeyen tüm Beyendiklilere şahsım ve partim adına çok teşekkür ediyorum. Yoğun programlarına rağmen beldemize gelme nezaketini gösteren Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Genel Başkan Yardımcımız Oktay Vural’a, il ve ilçe başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Şartlara göre kıyaslandığında 30 Mart’ın galibi biziz. Çünkü bizim için kazanmak yalnızca sandıkta birinci parti çıkmak değildir. Bundan sonra çok çalışarak Beyendik’te merkez sağın partisi olacağız”.