MHP İl Başkanı Özkan, Belediyelere kayyum atanması hakkında konuştu 
 “Terörle ilişkili kim varsa gereği yapılsın”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hakan Özkan, yaptığı açıklamada, terör örgütüne finans desteği sağlayan belediyelere kayyum atanması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Hakan Özkan açıklamasında, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, “Biz kayyumlarla kardeş falan olmayız. Çanakkale halkı Sur halkı ile kardeştir. Bu kardeşlik kurulmuştur ve ilelebet devam edecektir. Biz demokrasilerde kayyumların halkı temsil etmediğine inanırız. Kayyumlar demokrasilerde halkı temsil edemez. Halkı seçilmiş olan insanlar temsil eder”  şeklindeki sözlerini sert bir dille eleştirdi.

Özkan, şunları söyledi: “Çanakkale Belediye Başkanı denen şahıs HDP barajı aştı diye göbek atan bir adam. Yazıklar olsun. HDP dediğiniz parti bugün PKK’nın meclisteki uzantısı. Bugün PKK’nın siyasi uzantısının, PKK’nın finansmanı olan belediye başkanları görevden alınıyor, ‘Ben atanan kayyumları tanımam’ diyor. Böyle bir rezillik olamaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine düşmanlık eden terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’yi meşru görmek hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışmaz. Biz de bunu esefle kınıyoruz. Böyle bir üslubu da yanlış buluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine Cumhuriyet Halk Partisi’nin bizim kadar duyarlı olduğuna inanıyoruz.”

EKONOMİ AYAĞI ÇÖKERTİLMELİ

Kayyumların atanmasının doğru olduğunu belirten Özkan, “FETÖ ile ilgisi bulunan bazı belediye başkanları da görevden alınmıştır. Burada MHP’li belediye başkanı da vardır. Terör örgütleriyle bağlantılı kim varsa bunların görevden alınması gayet doğrudur. Geç kalınmış bir harekettir diye düşünüyorum. MHP olarak iktidara bu konuda destek veriyoruz. Görüyoruz Türkiye terörler yatıp, terörle kalkan bir ülke haline geldi. IŞİD terör örgütü devreye girdi. Devlet buna önlem almaya çalışırken PKK tekrardan eylemlere başladı. Terör örgütlerinin belli bir merkezden yönetildiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin gelişmesini istemeyen, ileride de bölünmesini isteyen bir zihniyetin taşeronluğunu bu terör örgütleri yapıyor. Türk devleti bunları yenecek güçtedir. Türk milleti olarak bedelini ödemeye hazırız. Terörle ilişkili kim varsa gereği yapılsın. Terör örgütlerini ayakta tutan en önemli unsur finanstır. Finans olmadan ayakta durmaları mümkün değil. Bugün nasıl FETÖ terör örgütünün finans kaynakları bir anda kurutulmuşsa, bugün PKK terör örgütü ile bağlantılı kim varsa mal varlığına el konulmalı. Gerekli önemler alınarak PKK terör örgütünün şah damarı olan ekonomi ayağı çökertilmeli.” diye konuştu.