HABER MERKEZİ

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferans saat 20.30 sıralarında başladı.

Konferansa; AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Başbakan Danışmanı Metin Özçeri, 26. Dönem Milletvekili Adayları Mustafa Mercan ve Fahrettin Savcu, roman dernekleri başkanları, bazı ilçe başkanları, bazı mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili video izlendikten sonra, konuşmalara geçildi.

Konferansta ilk olarak, Fahrettin Savcu söz aldı.

SORUNLAR BİRLİK VE BERABERLİKLE ÇÖZÜLECEKTİR

Savcu, açıklamasında şunlara yer verdi: “Biz romanlar; Çanakkale’de şehit ve gazi olmakla, 15 Temmuz hain darbe girişiminde tankın önüne çıkmakla övünürüz. Biz yiğitler Afrin’e gidip, şehit olmak ve vatana kurban olmak için övünürüz. AK Parti ve reisimizden önce roman denildiğinde akıllara ‘çizgi roman’ gelmekteydi. Romanların sorunlarına Fransız kalınıyordu. Sorunlar birlik ve beraberlikle çözülecektir.”

Daha sonra söz alan Metin Özçeri, romanların sorunları ve ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özçeri’nin ardından Metin Külünk söz aldı.

SİYASET VE KURUMLAR ROMANLARA KAPISINI SONUNA KADAR AÇMIŞTIR

Romanların ülkesine, vatanına ve bayrağına bağlı bir toplum olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Külünk, şunları söyledi: “Siz bu toprakların güler yüzü, merhamet yüzü, şefkat yüzüsünüz. Tüm ihmalliklere ve unutulmuşluklara rağmen, yapılan yanlışlara rağmen kimse ‘romanlar bu topraklara ihanet etti.’ şeklinde bir söylemde bulunamaz. Romanlar bu topraklara saygısızlık yaptı diyemez. Dolayısıyla romanlar vatanına ve bayrağına bağlı bir toplumdur. Sayın Cumhurbaşkanımız, 1940’lı yıllardan sonra yapılan haksızlık örtüsünü kaldırdı. Türkiye’de artık, roman kavramı konuşulmuyor. Siyaset ve kurumlar romanlara kapısını sonuna kadar açmıştır.” 

AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR

Metin Külünk, sözlerine şöyle devam etti: “Mecliste bu dönemde, AK Parti’den 1 milletvekili var. İnşallah bir sonraki dönemde 1 milletvekili değil; en az 3 roman milletvekili olarak yer alırız. Çünkü Türkiye’de romanlar üzerinden kirli bir siyasetin içerisindeler. Roman kardeşlerimiz oynanan oyun karşısında uyanık olmaları gerekiyor. Ama bazı güç odakları bu amaçlarına ulaşamayacaklar.”

ROMAN DERNEKLERİ SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞMALIDIR

Roman dernekleri yöneticilerine önerilerde bulunarak, sözlerine devam eden Külünk, şunları söyledi: “Yöneticilerimiz küçük düşünmesin. Roman topluluğunun vebalini taşımak, başka topluluğun vebalini taşımaya benzemez. Bir romanın yaralı parmağına merhem sürmeyecekseniz, orada oturmayın. Bu topluluğun çok sorunu var ve onlara yapılacak çok hizmet var. Dernek yöneticileri, devletle el ele çalışmalıdır. Tüm roman dernekleri sorunlarının çözümü için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalıdır. Örgütlü olmanızdaki amaç, bu topluluğa hizmet etmek olsun.”

CHP, KEŞAN’I ÇUKURLARA TERK ETMİŞ DURUMDADIR

Keşan’ın yolları hakkında da eleştirilerde bulunan Metin Külünk, sözlerini şöyle tamamladı: “Lütfen Keşan’ı bu halinden kurtarın. Bu şehre yazık ediliyor. Şehre bu kadar değer vermeyen bir yerel yönetim anlayışı söz konusu. CHP bugün Keşan’ı çukurlara terk etmiş durumdadır. Bundan ötürü de, kapı kapı gezip mücadele etmemiz gerekiyor. Keşan, asfalt fakiri bir şehir. İstanbul’a 1,5-2 saat uzaklıkta olan bir şehir, ilgisizlikten ötürü ızdırap içerisindedir. 2019 yılında Keşan’ı AK Partili bir belediye başkanına teslim edin ve bu şehir kendisine gelsin.”

Konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.