Keşan Belediyesi ile S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi arasında, İTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Karayolu ve Trafik Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ergün tarafından hazırlanan Keşan Toplu Taşıma Sistemi’nin (KETUS) Rehabilitasyonu Raporu ışığında hazırlanan protokol dün imzalandı.

Saat 13.30 sıralarında başlayan ve Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Keleş, S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Davut Aydın ve kooperatif üyelerinin bir kısmı katıldı.

Protokol töreninde imzalar atılmadan önce konuşan Keşan Belediye Başkanı Özcan, “S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi ile taşımacılık konusunda yeni bir protokol imzalıyoruz. Taşımacılıkla ilgili hazırlanan programın uygulama kararını, daha önce Keşan Belediye Meclisi’nde görüşüp karara bağlamıştık. Protokol 93 minibüs sahibini de kapsıyor.” dedi.

Daha sonra Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Keleş bilgilendirme yaptı.

Keleş, şunları söyledi: “İlçemizde toplu taşımacılık konusunda aynı standart ve konforun yakalanması ve taşımacılığın geliştirilmesi konusunda bir protokol hazırlandı. Bu protokol aynı zamanda çağdaşlığı ve güvenilirliği sağlayacak. Bu sisteme kısaca KETUS (Keşan Toplu Ulaşım Sistemi) deniyor. Şimdiden hayırlı olsun.”  

Konuşmaların ardından Başkan Özcan ve kooperatif üyeleri, protokolü imzaladı.

Protokolün önemli maddeleri arasında şunların yeraldığı açıklandı:

“- Yasal zorunluluk kapsamında taşımacı, elektronik bilet sistemine geçiş yapacaktır,

- Taşımacı, elektronik bilet sistemini yeni alınan araca hemen uygulamayı ve çalıştığı güzergahtaki araçlarla havuz sisteminde çalışmayı peşinen kabul ve taahhüt eder,

- Taşımacı, her yıl ocak ayında çalışma ruhsatını meclis tarafından tespit edilen harç bedelini ödeyerek yenileyecektir. 

- İdarenin sınırları değiştiğinde yeni katılan belde, ilçe ve köyler söz konusu olduğunda bu bölgelerden yapılan taşımacılık hizmetlerinin KETUS’a katılımı için, katılım tarihi itibarıyla sistemdeki her bir araç için düşen (yolcu, gün, ay) yolculuk sayısı baz alınarak, birleşen yerleşkelerden katılacak araç sayısı belirlenir. Aksi takdirde sisteme katılımları sağlanmayacaktır,

- Toplu taşımada kurumsal bir yapı oluşması için tüm taşımacıların katılacağı şirket kurulana kadar S.S. 25 No’lu Keşan Şehiriçi Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi, taşıyıcı belediye nezdinde yetkilidir. Bu tüzel kişiliğin belediye ile ya da 3. şahıslarla bağıtlayacağı toplu taşıma işi ile ilgili tüm sözleşmeleri taşımacı peşinen kabul eder.”