Motorlu Taşıt Sürücü Adayı sınavı Ahmet Yenice Ortaokulu ve Anadolu Lisesi’nde2 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’de yapılacak. Ahmet Yenice Ortaokulu’nda 20 salonda 357 aday,

Keşan Anadolu Lisesi’nde 7 salonda ise 118 aday sınava girecek.

Açık  Öğretim Ortaokulu sınavı 3 Kasım Pazar günü 2 oturum halinde, Ahmet Yenice Ortaokulu’nda yapılacak. 1. oturum sabah 10.00 ve 2. oturum öğleden sonra saat 14.00’de yapılacak ve 1. oturumda 12 salonda 170 öğrenci, 2. oturumda 11 salonda 173 öğrenci sınava girecek.

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, sınavlarla ilgili uyulması gereken kurallar hakkında açıklama yaparak, sınava girecek kişilerin gereken kurallara uyması ve sınav yapılacak bölge çevresinde gürültü yapılmaması konusunda bilgiler verdi.

Dınkırcı’nın açıklaması şöyle: “Kimlik kontroller ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için sınava girecek adaylar, sınav saatinden yarım saat önce sınava girecekleri sınav merkezinde hazır bulunacaklar. Sınava gelirken yanlarında Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi, Nüfus Cüzdanı (veya pasaport), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaklardır.

Kimlik Belgeleri (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır.

Adayların sınava gelirken yanlarında ve üzerlerinde kesinlikle sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat ve takı (yüzük, kolye, küpe, güneş gözlüğü, çanta vb.) bulundurmamalarını;

Adayların gürültü kirliliğinden uzak, sessiz ve huzurlu bir ortamda sınava girmelerinin sağlanabilmesi için sınavların yapılacağı okul çevrelerinde sessizliğin sağlanması, araç sahiplerinin mümkün olduğu kadar okul çevrelerinde araçlarını park etmemeleri, sınav merkezlerinin önünde uzun süreli bekleme yapmamaları ve kornalarını sınav saatleri süresince mümkün olduğunca kullanmamaları, sınav yapılacak okulların önünde yüksek ses müzikle araçlarını kullanmamaları, seyyar satıcıların da sınav yapılacak okulların çevresinde ve okul bahçelerinin içinde bulunmamaları, sınavda görevli memurların uyarı ve ikazlarına uygun hareket etmeleri hususlarında tüm halkımızdan gereken hassasiyeti göstermelerini önemle rica ederim.”