İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Hüseyin Boyalık, dün yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katkıları ile Edirne İl Özel İdaresi’ne 8 milyon TL ek ödenek çıktığını bildirdi.

Geçtiğimiz ay Keşan’a gelen Müezzinoğlu’na, muhtarlar ve İl Genel Meclisi üyeleri olarak köylerin ihtiyaçlarını aktardıklarını ifade eden Boyalık, “Saros Hotel’de Bakanımız ile bir araya geldiğimizde, köylerimize yapacağımız yatırımlarda İl Özel İdaresi bütçesinin yetersiz kalmaya başladığını ve paramızın kısıtlı olduğunu söylemiştik. Bütçemizin yetersizliğini Sağlık Bakanımızı gördüğümüz her yerde kendisine iletiyorduk. Ağlamayan çocuğa meme vermezler düşüncesi ile geçtiğimiz Pazar günü Keşan’a gelen Bakanımıza yine ağlaştık. Her zaman Bakanımızdan alabildiğimiz kadar destek almak arzusundayız ki alıyoruz da. Ek bütçemize Bakanımız 8 milyon TL gönderdi.” dedi.

KEŞAN DA HAK ETTİĞİ PAYI ALACAKTIR

Hüseyin Boyalık, iktidarın nimetlerinden Keşan’ın da yararlandığını dile getirerek, “Daha önce erk bütçemizde 5 milyon TL’miz vardı. 7 milyon TL’miz oldu ve 8 milyon TL daha geldi. ‘İktidarın nimetlerini bölgemize getireceğiz ve iktidardan ne kopartırsak buraya getireceğiz’ şeklinde hep konuşuyoruz. Bunun örneklerinden birini daha yaşadık. Bugün (dün) itibari ile paramız geldi. Pazartesi günkü toplantımızda, bu ek bütçeyi nasıl kullanacağımızı kararlaştıracağız. Bu 8 milyon TL’den, diğer ilçeler gibi Keşan da hak ettiği payını alacaktır. Bunun için mutluyuz.” şeklinde konuştu.

YENİ YAPACAĞIMIZ PROJELERİMİZ VAR

Yeni projeler için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan destek almaya devam edeceklerini kaydeden Boyalık, şunları söyledi: “Yeni yapacağımız projelerimiz var. Köylerdeki hizmetlerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde, Maltepe Köyü içerisinde temizlik yapıldı, ekskavatörlerle büzlerin ağızları açıldı ve malzeme çekildi. Mecidiye Köyü’nde malzeme çekildi, Yayla Köyü’nde okul önüne asfalt kırığı atıldı, Altıntaş Köyü’ne malzeme çekilerek köyün içerisindeki yolların bakımı yapıldı. Bu süre içerisinde Keşan Lisesi ile Çamlıca İlkokulu’nun bahçelerini düzenledik.”