Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, dün, Keşan merkez, belde ve köylerde bulunan camilerin koruma, yaşatma dernekleri başkanlarının ya da yönetim kurulu üyelerinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

VARSA PROBLEM VE SORUNLARI KONUŞACAĞIZ

Saat 11.00 sıralarında Keşan Müftülüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Yeniçeri,  cami dernekleri başkanları ile zaman zaman biraraya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Böyle bir toplantıyı bundan 3-4 yıl önce yaptıklarını ve ortak problemleri, varsa sorunları konuşacaklarını söyleyen Yeniçeri, sözlerine şöyle devam etti: “Cami dernekleri başkanlarıyla, başkan yardımcılarıyla böyle biraraya gelerek konuşmamız gerekiyor. Bunu yapmadığımız zaman bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Çünkü dernekler bu çalışmalarını camilerinde görevli hocalarımızla birlikte eşgüdüm içinde yürütüyorlar. Camilerin inşaat, tamirat, tadilat ve diğer ihtiyaçları oluyor. Bunları Müftülük olarak görüşerek çözmeye çalışıyoruz. Biz derneklerden bazı şeyler istiyoruz, talep ediyoruz.”

MESCİT YAPTIRMAK, CAMİ YAPTIRMAK CENET’TE KÖŞK YAPTIRMAKTIR

Açıklamasının devamında dernekler ile müftülük hizmetlerinin et ile tırnak gibi biribirinden ayrılmaz olduklarını kaydeden Yeniçeri, “Derneklerimiz, camilerimizin daha çok külfetini çekiyorlar. Camimizin bir yerinde bir aksama olduğunda bunun hesabını dernekten soruyoruz. Bu nedenle camiye yapılan hizmet en büyük hizmettir. Peygamberimiz, kim diyor < bir mescit inşa ederse Allah da onun cennette köşkünü yapar> diyor.  Bu mescitleri inşa etmek, cami yaptırmak cennette bir köşk yaptırmakla eşanlamlıdır. İşte bu dernek başkanları ve yönetimleri hiçbir menfaatleri olmadan tek kuruş bile almadan bu hizmeti veriyorlar. Camilerde yardım toplama çalışmalarından yakınmak doğru bir şey değil. Bu durum dernek yönetimlerini rahatsız ediyor. Çünkü bu camilerimizin her türlü ihtiyaçları cemaat yardımları ile yapılıyor” dedi.