Keşan’dan Tekirdağ merkez İlçe Süleymanpaşa’ya atanan Müftü Süleyman Yeniçeri, giderayak Gökçetepe Sahili’ndeki mescit konusunda yapılan eleştirilerle ilgili de değerlendirmede bulundu.

Tesisi işleten kişinin, tesisin hemen yanına mescit açtığını belirten Yeniçeri, “Biz mescidin ‘m’ sini duyduğumuz zaman seviniriz. Mescit varsa biz buna taraftarız.” dedi.

“KAYITLARIMIZDA MESCİT OLARAK GÖRÜNMÜYOR”

Keşan Müftülüğü’nün kayıtlarında, söz konusu yerin mescit olarak görünmediğine de işaret eden Süleyman Yeniçeri, “Bizim kayıtlarda mescit olarak işlenmiş değil. Bu hususu yetkililer bir karara bağlasınlar, biz de mescidi destekleyelim.” şeklinde konuştu.

Mescidin yanında plaj olduğuna da değinen Yeniçeri, konuyla ilgili görüşlerini şöyle aktardı: “Denizi oradan yok etme şansımız yok. Ayrıca hemen yakınında alkol satılan yerler var. Bu mesele yeni bir mesele değil. Sonuçta orada insanlar bir mescit istiyor. Bu mescit oluşturulurken konuşulsaydı bu yaşananlar olmazdı. 2 senelik bir mesele bu. Daha önce neden konuşulmadı? Sonuçta o mescidin orada açılmasını ben istemedim. O sahilde bir mescit olmasının yanındayız. Ama yeri konusunda daha önce konuşulsaydı, farklı bir yer düşünülürdü.”