AYŞİN SEÇİL GEZER

Yiğit, şunları söyledi: “19 Mart 2018 tarihi itibariyle üç aylar başladı. Üç aylar; Recep, Şaban ve Ramazan’dan oluşmaktadır. Üç aylara, 19 Mart itibariyle girmiş olduk. Üç ayların ülkemize ve Keşan ilçesine hayırlar getirmesini diliyorum. Recep Ayı’nın ilk Cuma gecesi Regaip Kandili’dir. 22 Mart 2018 Perşembe gününü cumaya bağlayan gece, Regaip Kandili’ni kutlayacağız. Müftülük olarak, irşat programı düzenleyeceğiz. Merkez ve köylerde halkımızın ayağına gidip, dinimizi anlatmaya çalışacağız. Anayasa, bize halkımızı din konusunda aydınlatma görevi vermiştir. Bizde bu görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.”

RAMAZAN AYI 15 HAZİRAN’DA SONA ERİYOR

Mehmet Yiğit sözlerine şöyle devam etti: “Recep Ayı içerisinde; Regaip ve Miraç kandilleri yer almaktadır. Recep Ayı’nın 26’sını 27’ye bağlayan gece Miraç Kandili’dir. Miraç Kandili; Peygamberimiz Hz. Muhammed’e nasip olan yüce makamlara ulaşabilme imkanı sağlamıştır. 5 vakit namazın farz kılındığı önemli bir gece olan Miraç Gecesi 13 Nisan’da kutlanacaktır. Recep Ayı’nın ardından Şaban Ayı başlıyor. Şaban Ayı’nın 15’inci gecesine ulaşıldığında Berat Kandili’dir. Bu da, 30 Nisan’a denk gelmektedir. Şaban Ayı’ndan sonra da, Ramazan Ayı geliyor. Ramazan Ayı, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği mübarek bir aydır. Ramazan Ayı’na 16 Mayıs 2018 tarihi itibariyle başlayacaktır. Ramazan’da en önemli gece de, Kadir Gecesi’dir. Bunu da 10 Haziran’da idrak edeceğiz. Ramazan Ayı 15 Haziran’da sona eriyor ve Ramazan Bayramı başlıyor.”

ALLAH’IN RAZI OLACAĞI AMELLER YAPMAMIZ GEREKİYOR

İnsan ömrünün hızlı şekilde ilerlediğinin altını çizen Yiğit, “Bu süreç içerisinde Allah’ın razı olacağı ameller yapmamız gerekiyor. Eksik namazlarımız varsa onları toparlayıp; namaz ibadetlerimize önem vermemiz gerekiyor. Kardeşlik duygularımız pekiştirilmeli. İnsanlara bakış tarzımızda bir yanlışlık varsa düzeltmeliyiz. Çünkü biz öncelikle kendimizden sorumluyuz. Herkes kendi günahından sorumludur. Çevremizde yanlış yolda olanlar varsa, güzel dille ve sözle uyarıda bulunarak anlatmalıyız.”  şeklinde konuştu. 

TÜM CAMİLERİMİZDE REGAİP KANDİLİ NEDENİYLE PROGRAMLAR DÜZENLENECEKTİR

Mehmet Yiğit sözlerini şöyle tamamladı: “Kur’an-ı Kerim’in içerisindeki emirlere ve yasaklara uyarsak, peygamberimizin bize gösterdiği yolda ilerlersek, kurtuluşa ulaşacağız. Rabbimiz hepimize bu mübarek kandilleri ve ayları hayırlı etmesini diliyorum. Regaip Kandili’nde tüm Keşanlıları camilerimize davet ediyoruz. Önemli olan bu dünyada kimseyi kırmadan kardeşlik içerisinde geçirebilmektir. Dinimiz bizden bunu istiyor. Keşan’daki tüm camilerimizde Regaip Kandili nedeniyle programlar düzenlenecektir.”