Keşan İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan ve "Kitap Kalem Kahve" olarak adlandırılan projenin çalışmaları Eski Garaj içinde bulunan binada devam ediyor

CAHİT ALTUNAY DESTEK VERDİ

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası yanında bulunan binada yapım çalışmalar sürerken, İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri çalışmaları yerinde inceledi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Yeniçeri, projeye İstanbul Sultangazi Belediyesi’nin destek verdiğini belirterek,  “Sultangazi Belediyesi Başkanı Cahit Altunay Bey tarafından verilen destek ile projemiz başlamış oldu. Keşan’ın Altıntaş köyünden olan Cahit Bey’e desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi iletiyoruz. Gerekli mali kaynağı sağlamış olduk.” dedi.

BU PROJE HEP AKLIMDAYDI

Hazırlanan binada Diyanet ve Diyanet Vakfı eserlerinin tanıtımını ve teşhirini yapacaklarını ifade eden Süleyman Yeniçeri, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın buraya gelerek istediği bir dini eseri okuyabileceği, çayını ve kahvesini içebileceği bir mekan oluşturuyoruz. Her yaş grubuna hitap edebilecek genel kültür eserlerinin de bulunduğu bir Kültür Evi oluşturmayı planlıyoruz. Proje Keşan’a geldiğim günden beri aklımdaydı. Bunun hayata geçirilmesi ve kaynağın bulunması biraz zaman aldı. Projeyi Keşan’dan ayrılmadan önce başlatmak istedim. Keşan’da şu anda hiçbir yerde Diyanet Vakfı eserlerinin tanıtıldığı ve teşhir edildiği bir yer göremiyoruz. Bu Keşan’ımız için bir eksiklik. Halbuki bizden daha ufak ilçelerde bu gibi reyonlar bulunmakta. Bizim de amacımız bu vitrini Keşan’a getirebilmek, öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir alan hazırlayabilmektir.”

Müftü Yeniçeri, projeye Mimar Cengiz Babacan başta olmak üzere birçok Keşanlı esnaf ve sanatkarın da gönüllü olarak destek verdiklerini de söyledi.