MHP Beyendik Belediye Başkan Adayı Murat Dinç’in 13 Kasım 2014 tarihinde Keşan’da yerel gazetelerde yer alan Beyendik Belediye Meclisi CHP’li üyelerini eleştiren haberlerine CHP Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek’in cevabı gecikmedi.  Örnek, Beyendik’e seçim döneminde sahte seçmen getirildiği konusunda yapmış oldukları çalışmalarda Dinç’in kendilerini yalnız bıraktıklarını ve Beyendik’in kaderiyle oynadıklarını, AKP’nin ortağı olduklarını iddia etti.

Muhammet Örnek’in, Murat Dinç’in Beyendik Belediye Meclisi CHP’li üyeleri hakkındaki eleştirilerine cevaben yaptığı açıklama söyle:

“Değerli basın mensupları öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. MHP Belediye Başkan adayı Sayın Murat Dinç’in geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu basın açıklamasını tahlisiz bir açıklama olarak görüyorum. Sayın Murat Dinç’in gündemde kalabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden siyaset yapmasını hayretler içinde karşılıyorum.

Sayın  Murat Dinç 30 Mart 2014 yerel seçimleri sürecinde sürekli Cumhuriyet Halk Partisi’ni cephe alarak kendine pay çıkarmaya çalışmış; ama hedefi şaşırdığının farkında olmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’ni gerek basın açıklamalarıyla gerekse yaptığı konuşmalarda sürekli kötülemektedir. Biz ise  MHP’nin ve Murat Dinç’in zarar görmemesi için hiçbir şekilde karşılık vermedik. Ama yapmış olduğu son açıklamayla artık bardağı taşırmıştır.

Murat Dinç’in on aydır sahte seçmenler konusunda her zaman aynı şeyleri söylemekte, AKP yerine Cumhuriyet Halk Partisini suçlayarak, Kamuoyunu yalan yanlış yönlendirmeye çalışmaktadır. Bizler hiçbir zaman sahte seçmen pazarlığı yapmadık, sahte seçmen de getirtmedik. Tıpkı Murat Dinç’in Beyendikli olan fakat işleri gereği Beyendik’in dışında çalışmak zorunda kalan ve yılın belirli günleri Beyendik’e gelen yakınları gibi… Nasıl bu kişiler ikametgâhını Beyendik’e alıp oy kullandıysalar, bizlerin de Beyendikli olan Beyendik’te bağı olan yakınlarımızın hiçbir baskı altında kalmadan gelip Beyendik’in kaderini Beyendikli olanlar ve burada yaşayanların belirlesin dedik. Beyendikliler de böyle düşündükleri için  gelip siyasi tercihlerini burada kullanmışlardır. Ama sahte seçmen konusunda bizler AKP’ye tepkimizi  basında televizyonlarda, yasal yollarda gösterirken; sahte seçmenleri belirledik sizler de takipçisi olun derken siz oralı bile olmadınız umursamadınız. Beyendik’in kaderiyle oynayan AKP’nin ortağı oldunuz. Altını kırmızı kalemle çizeyim bir Beyendikli olarak halkımızın daha iyi hizmet alabilmesi için elimizi taşın altına koyup siyasi tercihlerimizi Beyendik’te kullanmak isteyenlerin içinde ben de vardım sen de vardın  üstelik Belediye Başkanı adayı olduk. Senin için oy kullanmaya gelen yakınların gibi oyumu burada kullandım. Bizim farkımız ne bunlardan Bu duruma hiç karşı olmadık bunu da her zaman söyledim. Bir kez daha söyleyeyim Murat Dinç. Bizler Beyendikliyiz. Şimdi kalbimiz nasıl Beyendik için atıyorsa, öldüğümüzde de mezarımız Beyendik’te olacak. Türkiye’nin değişik illerinden gelenler gibi değil. İşte bunun için Sen bunları bize değil AKP’li belediye başkanına söyleyeceksin.

Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman pazarlık içinde olmamıştır. Seçilen meclis üyelerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmaktadır. Beyendik’te yapılan yanlışlıkları dile getirmektedirler ve yapılan yanlışlıklara hiçbir şekilde imza atmamaktadırlar. Senin tabirinle akrabası işe alınanlar bile işçi alımlarına karşı çıkmıştır. İşçi alınmaması için mücadele vermiştir. Bunu sen herkesten daha iyi biliyorsun.

Cumhuriyet Halk Partisi, basın yoluyla yapılan yanlışları kamuoyuyla paylaşmıştır. Gazeteleri takip edip okumadıysan suç bizim değil.

Sayın Murat Dinç,  Nuran Uslu zihniyetinin Beyendik’i yönetemeyeceğini Bizler 2004 seçimlerinden beri anlatıyoruz. Biz mücadelemizi verirken sen Nuran Uslu’nun başkan olması için çalıştığın günleri, en büyük başkan bizim başkan diyerek omuzlarında taşıdığın günleri ne çabuk unuttun. Ama bizler ve Beyendik Halkı bunları unutmadı, çok iyi biliyor.

Bu süreçte bizim haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır. Sen de 10 yıl sonra kalkmış Nuran Uslu’nun politikalarını beğenmeyip eleştireceksin, yerden yere vuracaksın, Beyendik’i sattılar diyeceksin, dahası da var da neyse… Söyle bakalım Sayın Murat Dinç, sen 10 yıldır bunları desteklerken neredeydin?

‘Sevgili kardeşim tilkiyi mümin sanıp çiftliğin başına vekil olarak seçtiysen kümes elden gittiğinde ağlamayacaksın.’

 Şimdi! Hayatta hep dik duracaksın, özellikle siyasette. Senin siyasi anlayışını da anlamış değilim ya!

ANAP’la Turgut Özal’cı, Mesut Yılmaz’cı oldun.

AKP İle Recep Tayyip Erdoğan’cı oldun.

HAS Parti ile Numan Kurtulmuş’çu oldun.

TDH’yle (Türkiye Değişim Hareketi) Çareyi Mustafa Sarıgül’de aradın.”

MHP ile Devlet Bahçeli’ci, Ülkücü oldun. Arada hatırlayamadıklarım olabilir. Kusuruma bakma O kadar çok parti değiştirdin ki biz senin ne yaptığını anlayamadık. Bu arada bak yeni partiler kuruluyor. Sanırım yarına Allah Kerim dediğini duyar gibiyim.

Haaa… ben mi? beni sorarsan ben hep Cumhuriyet Halk Partiliydim, hep Atatürkçüydüm. Dün, bugün, yarın da öyle olacağım. Sayın Dinç. Siyasette de, Hayatta da hiçbir zaman yalpalamayacaksın, yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değişirsen hem yolunu, hem de dostlarını kaybedersin. Düşüncelerinde bir ileri bir geri adımlar atmayacaksın. Her dönemin adamı değil Her Dönem Adam olacaksın.

Gelelim Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu’ya… O’na söyleyecek pek fazla bir şey bulamıyorum artık. Halkın gözünün içine baka baka kandırıyor. 6 aydır yaptığı projeler saymakla bitmez bol bol işçi alımı, bir de toplantı bahanesiyle sayısız seyahat, seyahate çıkmadan önce de halkımızı uyutmak için yalandan basın açıklaması. ‘Projeler onaylandı, başlıyoruz, başladık.’ deyip halkı kandırıp gönül rahatlığıyla seyahate çıkıyor. Yaptığı projeler bunlar.

Sayın Nuran Uslu Beyendik’teki projeleri bitirdi. Şimdi Keşan’a ve beldeden düşmüş komşu köylere planları var. Beyendik’te satmadık yer bırakmadı. Şimdi planlarını diğer köyler üzerinden yapmaya çalışıyor.

Keşan’a Doğalgaz için 1000 abone getirecekmiş TOKİ ve Saral City’den. Başkanın haberi yok sanırım. Beyendik’te kalsa haberi olacak, TOKİ’den vatandaşların kaçar gibi göç ettiğini görecek. Saral City’de kalan vatandaş sayısı 40’ın üzerine çıkmadı. Nasıl 1000 kişiyi toplayacak çok merak ediyorum.

Sayın Nuran Uslu; Beyendik’i 10 yılda 20 yıl geriye götürdüğün için Beyendik Halkı seni hiç unutmayacak.”