Keşan Kaymakamlığı’nın düzenlediği “Muhtarları Bilgilendirme ve Değerlendirme” toplantısı dün Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Kaymakam Bekir Dınkırcı başkanlığında saat 10.00’da başlayan toplantıya, bazı daire amirleri, köy, belde ve mahalle muhtarları katıldı.

Konuşmasına, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde muhtarlık görevine yeniden seçilenler olduğu gibi ilk defa seçilenlerin bulunduğuna dikkat çekerek başlayan Dınkırcı, muhtarlara ilgili daire amirleri tarafından gerekli olan bilgilendirmelerin yapılacağını söyledi.

KIZ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Edirne’de yapılacak ve Vali Hasan Duruer’in katılacağı toplantıya gitmek için konuşmasını kısa keseceğini ifade eden Dınkırcı, sözlerinin devamında, güneş enerjisi, doğal gaz, LYS ve tarımsal desteklemelerden söz etti. Keşan’ın daha da gelişmesi için pozitif anlamda bir sinerji sağlanması gerektiğini söyleyen Dınkırcı, kız çocuklarının eğitiminin toplumun geleceği için çok önemli olduğunu belirtti ve muhtarlardan bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi.

KENDİ ÖZELEŞTİRİMİZİ YAPMALIYIZ

Konuşmasına Köy Kanunu’ndan bazı örnekler vererek devam eden Dınkırcı, Keşan’daki kayıtlı araç sayısının 32 bin 500 olduğunu, yaz aylarında sahil bölgelerindeki nüfusun 100 bini bulduğunu, bu nedenle karşılaşılan sorunların çözümlenmesi için herkesin kendi özeleştirisini yapması gerektiğini kaydetti. Muhtarlardan karşılaştıkları sorunlar karşısında ilk olarak ilgili daire amirine başvurmalarını ve daire amirlerinden de gerekirse karşılıklı eşgüdüm içinde çalışmalarını isteyen Bekir Dınkırcı, yine de kendisine gelmek isterlerse tüm muhtarlara kapısının her zaman açık olduğunu ifade etti. Son olarak toplantının başarılı olacağına inandığını belirten Dınkırcı,Bilgi güçtür, kendimizi geliştirelim, güçlendirelim.” dedi.

Dınkırcı, konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Toplantı,  Nüfus Memuru Hatice Uğurlu’nun sunumu ile devam etti. Sunumun ardından toplantıya katılan daire amirleri, muhtarların yönelttiği soruları cevaplandırdı.