Anadolu Gençlik Dergisi Keşan Temsilcisi Mustafa Kabakçılı, dün yaptığı açıklamada, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Keşan Belediye Meclis Üyesi Süleyman Eren’in, Berkin Elvan Parkı ve şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz isminin Keşan’da yeni yapılan adliye sarayına verilmesi yönündeki değerlendirmelerini eleştirerek, “Yaptığı açıklama Süleyman hocamıza yakışmamıştır. Hocamız belediye meclis salonuna sol ayakla girdikten sonra sol marşlar da söylemeye başladı. Sonunda korkarım sol yumruk havada devrimci marşlar söyleyerek emekli olacak” dedi.

EREN HOCAM AÇIKLAMASIYLA KAMUOYUNDAN ELEŞTİRİ ALDI

Geçen Cumartesi günü yerel basına yaptığı açıklama ile İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın isminin Keşan’da uygun bir yere verilmesini önerdiğini ve bunun bir park, bulvar, cadde ya da Şehitlik Parkı ya da Tekel Meydanı olabileceğini söylediğini belirten Kabakçılı, “Bu açıklamamın ardından yine yerel basın aracılığı ile değişik değerlendirmeler yapıldı. Ancak nedense Keşan Belediyesi’nden bu konuda bir açıklama yapılmadı.  Yapılan açıklamalardan en entersan olanı ise MHP Keşan Belediye Meclis üyesi Süleyman Eren hocamız tarafından yapıldı. Eren hocamızın belediye meclis üyesi olarak yaptığı açıklama dikkat çekiciydi. Berkin Elvan ismi kamuoyunda rahatsızlık uyandıran bir isim. Keşan kamuoyunu genelinin kabullenmediği bir isim. Süleyman Eren hocamızın Berkin Elvan Parkı’na destek vermesi kamuoyundan eleştiri aldı. Yaptığı açıklamada ısrarla Berkin Elvan ismine dokunulmaması yönünde beyanda bulunmuş. Tabi bu kamuoyunda göründüğü kadarıyla hocamıza yakışmadı” dedi

BELEDİYEYİ KORUMA BAYRAĞINI TANJU ŞAPÇI’DAN DEVRALDIN

Süleyman Eren’in yaptığı açıklamada dikkat edilmesi gereken önemli bir hususun bulunduğunu ifade eden Kabakçılı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Süleyman hoca Berkin Elvan Parkı’na dokunulmamasına destek verirken aynı zamanda Mehmet Selim Kiraz isminin Şehitlik Parkı’na ya da bir meydana, bir bulvara verilmesi sorumluluğunu hükümetin üzerine atıyor. Yani yeni yapılan adliye sarayına bu ismin verilmesinin uygun olacağını söylüyor. Buna bir öneri olarak itirazımız yok. Bizce de bir sıkıntı olmaz. Ancak, Süleyman hocanın buradaki ince manevrası dikkat çekiyor. Burada Keşan Belediyesi2ni bu sorumluluktan muaf tutuyor. Belediyeyi rahatsız etmeyin, ona dokunmayın, bu konuda belediye hassastır bu işi hükümet kanadı halletsin gibi daha önce 5 yıl boyunca Tanju Şapçı’nın yaptığı koruma ve kollamasında olan Keşan Belediyesi şimdi de belli ki Süleyman Eren hocamızın koruma ve kollaması altına girdi. Demek ki Süleyman hoca Tanju Şapçı’dan bu bayrağı devralmış. Geçtiğimiz dönemde 5 yıl boyunca MHP Belediye Meclis üyesi Tanju Şapçı verdiği her beyanatta neredeyse CHP’li meclis üyelerinin daha da önüne geçerek CHP’li belediyeyi koruyan açıklamalar yapmıştı. Şimdi Süleyman hoca aynı bayrağı almış devam ediyor.”

SOL ELİN HAVADA DEVRİMCİ MARŞLAR DA SÖYLERSİN

Parka, Berkin Elvan isminin verildiği tarihte konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Süleyman Eren’e “Hocam aman dikkat meclise sol ayağınla girdin galiba” dediğini hatırlatan Kabakçılı açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Şimdi de Süleyman hocama aman dikkat sen sol ayakla girdikten sonra sol marşlar da söylemeye başladın diyorum. Sonunda korkarım sol yumruk havada devrimci marşlar söyleyerek emekli olacak galiba meclisten. Aman hocam Keşan’da sen sevilen, değer verilen bir insansın. Milliyetçi seçmenin gönlünde bir yerin var aman bunu koruyarak görevini yap.”