AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, terör saldırılarını kınadı. Mercan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Son günlerde artarak devam eden terör saldırıları ülkemiz üzerinde oynanan oyunun ne denli sert ve derin olduğunun göstergesidir.

Yıllardır devam eden ve sanıldığının, söylendiğinin aksine bölge halkına huzur ve barış getirmenin çok ötesinde amacı  ülkede huzursuzluk çıkarmak, halkı ihtimal bir ayaklanmaya, ülkede bir bölünme yoluna sokmak olan bu terör olayları ülke çapında devam eden protestolarla en sert şekilde telin edilmiştir. Şimdiye kadar olduğu gibi bunda sonra da ülkemizin bir karış toprağına karşı yapılacak her türlü girişimin hem güvenlik güçlerimiz ve hem de halkımız tarafında bertaraf edileceğinden şüphemiz yoktur.

Üst üste gelen şehit haberleri milletçe daha da kenetlenmemizi, bayrağımıza, toprağımıza, ülkemize her zamankinden daha da fazla sarılmamızı sağlamıştır.

Buna benzer dönemler milletlerin imtihan dönemleridir. Burada siyaset beklentisi, oy beklentisi olmaz. Bütün siyasiler suhulet içinde, halkımızı itidalli davranmaya

ve terörü lanetlemeye çağırmışlardır ve bu böyle de devam etmelidir. Keşan’da yapılan yürüyüş de fevkalade bir şekilde ve her türlü siyasi mizansenden uzak gerçekleşmiştir. Bu yürüyüşe katılanları, bu vakur duruşu sergileyenleri kucaklıyoruz, teşekkür ve takdir hislerimizi kendileriyle paylaşıyoruz.

Şimdiye kadar olduğu gibi teröre karşı net tavır içinde olunması gerektiğini düşünüyoruz. Terörü destekleyenleri, tavrını net ortaya koyamayanları kınıyoruz.

Gerek son saldırılar neticesinde ve gerekse de geçmişte hakka yürümüş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz.

Tüm gazilerimize acil şifalar ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ayrıca birkaç gündür bazı medya kuruluşlarına ve doğu kökenli vatandaşlarımıza ait işyerlerine yönelik yapılan saldırıları da tasvip etmiyoruz.

Sandık, her türlü siyasi  olumsuzluğun çözüm yeridir. İnşallah ülkemiz 1 Kasım’da sandığa gidecek,

milletimiz en tarafsız şekilde oyunu kullanacak ve 26.dönem parlamentosunu seçecektir.

Bunun dışındaki her türlü girişimi halkımızın iradesine konulmuş bir ipotek olarak görüyoruz.

Ak parti olarak siyasi çözüm arayışlarının bir parçası olmaya, en güçlü hükümet adayı parti olarak devam edeceğiz. Bundan önce halkımızın huzuru, refahı ve mutluluğu için nasıl gayretle ve özveriyle çalıştıysak, bundan böyle de çalışmaya devam edeceğiz. Partimizin tüm kademeleri görevinin başındadır.

Türkiye’nin en büyük kadın ve gençlik kollarına sahip partisi olarak halkın nabzını tutmaya devam edeceğiz. Ayrıca gerek sosyal medyada ve gerekse de bazı ulusal basın yayın organlarında yer alan Osmanlı Ocakları ve türevleri şeklinde teşekkül etmiş bir STK’nın partimizle organik ve kurumsal boyutta bir bağı olmadığını tekraren ifade etmek isteriz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ak Parti Keşan İlçe teşkilatı olarak milletimize saygılar sunuyoruz.”