AYŞİN SEÇİL GEZER

Saros Körfezi’nde önemli eksiklikler olduğunu ifade eden Nanta, şunları söyledi: “Yaz aylarının başlamasıyla ve deniz sezonunun açılmasıyla Saros Körfezi’nin incisi Erikli Sahili’nde geçtiğimiz yıllardaki yoğunluklar yaşanmaya başlayacak. Keşan Belediyesi oradaki atık su arıtma tesisinde hiçbir yenileme işi yapmadığı için büyük sorunlar olarak karşımıza çıkacak. Koku problemi ve denizden yararlanan kişilerin çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşması, geçtiğimiz yıl çeşitli bağırsak enfeksiyonları yaşandı, cilt problemleri yaşandı. Bu gibi olumsuzluklar bizim bu güzide, cennet köşemizin ne yazık ki turizm açısından olumsuzluğunu yansıtan unsurlar. Biz bu konuda 2016 yılı Ağustos ayından itibaren Belediyeye çeşitli uyarılar yapmışız. O günden bu güne kadar hiçbir adım atılmadı. Birkaç açıklama yapıldı ama yerinde hiçbir uygulamayı görmedik.”

ERİKLİ’DE ACEMİCE İŞLETİLEN BELEDİYENİN SOSYAL TESİSİ VAR

Saros Körfezi’nin turizm getirisinden yeterince yararlanılmadığını belirten Beyhan Nanta, “Erikli’de acemice işletilen belediyenin sosyal tesisi var. Ne temizliği var, ne hijyen şartlarını sağlıyor. Oysa buraların turizm açısından önemli olduğunun bilincinde olarak belediyenin burayı bir turizm işletmesi kalitesinde çalıştırması gerekiyor. Bunun yanında halka açık plajlarda duş, şezlong, şemsiye ve benzeri hizmetler de verilerek gelen misafirlere en iyi hizmet verilmesi sağlanmalıdır. Bütün bu çalışmaların sadece Erikli’ye özgü değil, tüm sahillerde uygulanması lazım. Saros Körfezimizle övünüyoruz ama onun getirisi turizmden yeterince yararlanamıyoruz.” dedi.

SEÇİM VAATLERİNDE AMFİ TİYATRO VE ETKİNLİK ALANI SÖZÜ VARDI

Keşan’da amfi tiyatro ve etkinlik alanı olması gerektiğinin altını çizen Nanta, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Seçim vaatlerinde belirtilen bir amfi tiyatro ve etkinlik alanı sözü vardı. Bununla ilgili ne yazık ki hiçbir çalışma yok. Amfi tiyatro alanı şu anda hafriyat alanına, çöp alanına dönmüş durumda. Böyle alanlar oluşturulduğunda pek çok etkinlik yapılabilir. Festivaller yapılabilir. Bakıyorum; Enez Belediyesi, İpsala Belediyesi Keşan’dan daha küçük belediyeler olmasına rağmen festival düzenliyorlar. Oysa Keşan’da hiçbir festival yok. Edirne Belediyesi’nde de yılda 5, 6 kez festival düzenleniyor. Bu tip festivallerin amacı hem tanıtım hem de turizm gelirlerini arttırarak ticareti canlandırmak.”

HALKIMIZI DİNLİYORUZ, ÇEVREMİZİ GÖZLEMLİYORUZ

Keşan’ın AK Belediyecilik ile bir an önce tanışması gerektiğini söyleyen Beyhan Nanta, açıklamasını şöyle tamamladı: “Yaz ayların gelmesiyle birlikte pek çok kez belirttiğimiz çöpler ile ilgili konuya gelmek istiyorum. Çöpler Keşan’da hala modern, çağdaş anlamda toplanamıyor. Akşam saatlerinde trafiği keşmekeş hale sokan çöp arabalarını görüyoruz. Şehrin merkezinde hala eski düzen çöp toplama sistemi var. Yer altına gömülü çöp toplama odacıklarının yapılmasını istiyoruz. Bu sayede çöpler çok daha kısa sürede toplanabilir. Görüntü ve çevre kirliliği oluşturmaz. Bunlar Keşan’ın acil ihtiyaçlarıdır. Çağdaş, modern bir şehir olmak istiyorsak bu ihtiyaçları acilen giderip daha çağdaş bir yaşam düzenine ulaşmamız gerekiyor. Biz bunun için pek çok proje geliştirdik, geliştirmeye devam ediyoruz. Halkımızı dinliyoruz, çevremizi gözlemliyoruz. AK Belediyecilik ile Keşan’ın tanışmasını istiyoruz.”