AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan Belediyesi’nin sosyal tesisler oluşturması gerektiğine dikkat çeken Nanta, şunları söyledi: “KİPA’nın orada yapılan dere ıslahı Hükümetimizin, DSİ eliyle Keşan’a kazandırdığı büyük bir hizmet. Ancak bu bölümdeki çevre düzenlemesinin belediye tarafından hala yapılmadığını görüyoruz. Biz bu alanda gölet çevresiyle beraber tüm bu kanalın düzenlenmesine dair proje ürettik. Burada neleri ön gördük; yürüyüş yolları, bisiklet yolları, piknik alanları oluşturulması, seyir terasları oluşturulması, kano ve su bisikleti iskelelerinin oluşturulması, belediyenin sosyal tesisler oluşturarak Keşan Halkı ve tüm misafirlerimizin burada hoş vakit geçireceği yerler oluşturmak. Bu alanın güzel bir şekilde değerlendirilmesi sağlanacak.” 

BELEDİYE TESİS YAPMADIĞI GİBİ MEVCUT YAPILAN TESİSLERİ DE KORUYAMIYOR

Migros Kavşağı’nda bakım yapılmadığına dikkat çeken Beyhan Nanta, “Migros Kavşağı’nda yol yapım çalışmalarından sonra karayolları tarafından çimlendirme çalışmaları yapıldı. Ancak belediye çimlendirilmiş bu alanlara hiçbir bakım yapmadığı için hepsi kurumaya başladı. Belediye tesis yapmadığı gibi mevcut yapılan tesisleri de koruyamıyor.” dedi. 

İÇLER ACISI BİR DURUM

Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin kaldırımlarında iki kişinin yan yana yürüyemeyeceğini söyleyen Nanta, “Keşan Belediye binası ve pazaryeri kompleksimiz, kapalı pazaryeri olarak başladı ama ne yazık ki proje açık pazaryeri olarak devam etti. Şu anda da o şekilde hizmet veriyor. Üstü açık etrafı dükkanlarla çevrili bir ucubeye döndü. Halkımız ve pazarcı esnafımız yazın güneşin altında, kışın yağmur ve karın altında hizmet vermek durumunda kalıyor. Yeni yapılan bir işletmenin bu şartlarda olması içler acısı bir durum. Bu yapıdaki merdiven ve rampaların uygunsuz olması ve ana cadde tarafındaki kaldırım bile çok dar, iki kişinin o kaldırımda yan yana yürümesi mümkün değil. Böyle bir proje yaparken tüm bunların beraberce düşünülmesi gerekiyordu. Keşan Belediyesi’nin beceriksizce, acemice yaptığı, şehrimizin kaynaklarını boşu boşuna harcadığı örneklerden biri olarak karşımızda duruyor. Yine bu belediye binasının içerisinde sinema salonları yaptı ama işler durumda değil.” şeklinde konuştu. 

KEŞAN BELEDİYESİ KURTULUŞ CADDESİ’NDE AĞAÇLARIN KESİMİNE NEDEN OLDU

Beyhan Nanta sözlerini şöyle sürdürdü: “Asfaltlama çalışmaları, yollarımızın ve kaldırımlarımızın durumu konusunda halen yeterli çalışmaların olmadığını görüyoruz. Göstermelik olarak belli bölümlerde asfaltlamalar yapıldı ve bunlar teknik normlara uygun olarak yapılmadı. Ara sokaklar ve bazı gözden uzak görülen ana caddeler hala asfaltlanmadı. Yolların kenarlarında ağaçlandırmalar yapılarak tüm bu yolların yeşil yollar haline getirilmesi gerekiyor ve trafikten kaynaklanan hava kirliliğini azaltmayı sağlar. Ne yazık ki böyle bir ağaçlandırma çalışması olmadığı gibi Keşan Belediyesi Kurtuluş Caddesi’nde ağaçların kesimine neden oldu. Bunların ivedilikle giderilmesi gereken önemli hususlar olduğunu belirtmek istiyorum.” 

1 YILDAN BERİ HİÇBİR ÇALIŞMA YAPILMADIĞINI GÖRÜYORUZ

Kilitli parke taş yolların bakıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Nanta, şu ifadeleri kullandı: “Kilitli parke taş yollarımız var. Mahalle içlerinde bu uygulamaların yapıldığı yerlerde bunların deforme olduğunu görüyoruz. Özellikle Muammer Aksoy Caddesi, üzerinde trafik yükü ağır olan bir cadde, kilitli parke taş yapılmış ve bunda da aşırı deformasyon ve çukur oluşumu nedeniyle kullanılamaz hale gelmiş ve 1 yıldan beri hiçbir çalışma yapılmadığını görüyoruz. Bunların acilen bakıma ihtiyacı var.” 

YOL ÇALIŞMASI YOK, KALDIRIM YOK, AYDINLATMALAR YOK

Beyhan Nanta açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Üniversiteye giden yol üzerinde de büyük eksiklikler var. Yol çalışması yok, kaldırım yok, aydınlatmalar yok ve öğrencilerimiz mağdur durumda. Öğrencilerin sabah erken ve gece geç saatlerde o yolu kullanmasını ben tehlikeli buluyorum. Belediye, bir öğrencimizin başına bir şey gelse bunun hesabını nasıl verecek. Yollarımız kötü olduğu kadar kaldırımlarımız da kötü durumda. Yeterli kaldırım genişliğimiz ve yeterli kaldırım yüksekliğimiz yok. Kaldırım malzemeleri düzenlenmemiş, deforme olmuş, yenilenmemiş, kırık ve oynayan karo taşlar var. Engelli vatandaşımızın, bebekli bir hanımın ne kadar zor şartlarda kaldırımlarda yürümeye çalıştığını gösteriyor. Görme engelliler için bir düzenleme yok, defalarca dile getirdik hiçbir çalışma yapılmadı. Bunlar sosyal belediyecilik ile ilgisi olmayan Keşan Belediyesi’nin çok büyük ayıpları, halkımızın buna ihtiyacı var.”