Gazeteci Necdet Uybaş’a, vizesi olduğu halde Yunanistan’ın geçiş izni vermemesine tepkiler büyüyor. Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Yunan yetkililerin yaptıkları yanlışı düzeltmeleri çağrısında bulunuldu. Derneğin açıklaması şöyle:

Necdet Uybaş, yaklaşık 40 yıldır basın mesleğinin içindedir. Bugüne kadar Keşan’da ve ülke çapında yayın yapan çok sayıda basın – yayın organında çalışmış halen de TRT ve Anadolu Ajansı muhabirliği yapmaktadır.

Uybaş, merkezi Edirne’de bulunan Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği yönetim kurulunda görev yapmasının yanı sıra Edirne Gazeteciler Derneği’nin de üyesidir.

Meslektaşımız Necdet Uybaş, 29 Ağustos 2014 tarihinde, Makedonya’da yapılacak Yörük kültürüyle ilgili bir festivali izlemek üzere otobüsle yola çıkmış ancak Yunanistan’ın Kipi gümrük kapısında önce sorguya alınmış, Makedonya’ya gideceği anlaşılınca da pasaportuna farklı bir damga vurularak ülkeye sokulmamıştır. Oysa Uybaş’ın pasaportu geçerlidir ve Yunanistan konsolosluğundan aldığı giriş vizesi de mevcuttur.

Ve yine Makedonya, Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra bütün dünyanın tanıdığı bir ülkedir. Yunanistan’ın bu ülkeye olan hassasiyeti yıllardan beri bilinmektedir. Ancak bu hassasiyetin faturasını Türk vatandaşlarına, Türk gazetecilerine çıkarmak son derece yanlıştır. Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerde son yıllarda sevindirici bir şekilde dostluk havası hakimken meslektaşımıza yapılanlar kabul edilemez.

Bu durumun bir yanlışlıktan kaynaklandığını umuyor ve Yunan yetkilileri, bu yanlışı düzeltmeye çağırıyoruz.