Keşan Fırıncılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Baygül, dün yaptığı açıklamada, ekmeğin köylerde ve şehir merkezinde izinsiz üretilerek satılması ve bazı bakkalların ekmek fiyatlarında rekabete yol açacak indirimlere gitmesini değerlendirdi.

İŞ OKUL HARÇLIĞI ÇIKARMAKTAN ÇIKTI

Bazı köylerde üretilen ve gelişigüzel bir şekilde satılan ekmeklerle ilgili olarak daha önce de açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Baygül,  bu açıklamanın ardından konuyla ilgili yetkililerin, bu ekmekleri üreten ve satanlara uyarılarda bulunduğunu söyledi. Çocuğunun okul harçlığını çıkartacak kadar ekmek üretip satan kişilerin sorun oluşturmadığını daha önce de dile getirdiklerini ifade eden Necmettin Baygül, “Fakat bu iş okul harçlığından çıktı ve ticareti yapılmaya devam ediliyor. Buralarda üretilen ekmekler, çuvallara konularak Keşan’daki bakkallara veriliyor.” dedi.

SAĞLIK SORUNU MU YAŞANMALI?

Bu şekilde üretimin, Keşan merkezde de yapıldığını ifade eden Baygül, konuyla ilgili olarak yetkililer ile görüştüklerini kaydederek, “Bu görüşmede, ilgili üretim yerlerinin sahiplerine uyarılarda bulunulduğu ve yıkılması için birkaç gün süre verildiği söylendi. Bu yerler birkaç gün içerisinde yıkılacak. Ancak bu üretim yerlerinin fark edilmesi için illa ki vatandaşlarda sağlık sorunlarının oluşması mı beklenmeli? Bunu da bu tür yerlerde üretilen ekmeği tüketen vatandaşların takdirine bırakıyorum.” diye konuştu.  

EKMEKTE REKABET KALİTEDE VE ÇEŞİTTE OLACAK

Sözlerinin son bölümünde, Keşan’daki bazı bakkalların ekmek fiyatını düşürmesi ile ilgili olarak görüşlerini aktaran Necmettin Baygül, artık ucuz ekmek satan bakkalların tespiti durumunda, bu bakkalın ekmek bayiliğini iptal edeceklerinin altını çizerek, şunları söyledi: “Ucuza ekmek satan bakkallara fırınlar tarafından ekmek verilmeyecek. Böylece, rekabeti sadece ekmeğin kalitesinde olmasını sağlayacağız. Bu tür bakkallar, çevresindeki bakkal esnafını da sıkıntıya sokmaktadır. Ucuza ekmek satan bakkal, ticaret değil, art niyet ile müşteri artırımına gidiyor. Biz de Fırıncılar Derneği olarak, üyelerimiz ile yaptığımız görüşmelerde, bu bakkallara ekmek vermeyi durdurma kararı aldık. Artık ekmekte rekabet olması gibi bir beklenti içerisinde olunmamalı. Ekmekte rekabet kalitede olacak, çeşitte olacak. Böyle bir şeye asla müsaade etmeyeceğiz. Bu anlamda, ekmek bayilerimiz de ticari ahlak içerisinde hareket etmelidir. Hani bakkal ekmek fiyatını düşürürse, ekmek bayiliğini keseceğiz. Keşan’daki bakkallarımız, ekmek satışlarında %25 oranda indirim alıyorlar ki bu oran az bir rakam değil.”