GİZEM GÖRÜR

İTİRAZLARIN İYİ SONUÇLAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Yukarı Zaferiye Mahallesi olarak, yapılan bu imar planı değişikliğiyle ilgili gerekli itirazları yaptıklarını dile getiren İşlek, “Zaten sıkıntılı olan bölgeler Yukarı Zaferiye, Aşağı Zaferiye’nin bir kısmı ve Büyük Cami Mahallesi’dir. Keşan’da yapılan bu yeni imar planı düzenlemesiyle buralara bir iyileştirme getirildiği takdirde, Keşan merkezini de kurtaracak örnek bir uygulama olacaktır. Sayın Belediye Başkanımızın, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ve bu işler için çalışan arkadaşların bu imar planının tekrar gözden geçirmesini bekliyoruz. Önümüzdeki itiraz sürecinde, bu itirazların iyi bir şekilde değerlendirilerek, iyi sonuçlar vereceğini düşünüyoruz.” dedi.

İNSANLARIMIZ DA DAHA MODERN BİR YAŞAMA SAHİP OLACAKLARDIR

Nedim İşlek, imar planında sıkıntılı olan bölgelerin Keşan’ın merkezi olduğunu belirterek, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu bölgelerde yatay olarak değil de, dikey olarak inşaat izni verilmesinin hiçbir şekilde doğaya yada yaşayan insanlara rahatsızlık vermez. Yatay olarak genişleyen bir yapı, çevresel olarak fazla yer işgal edebilir. Ancak dikey olarak kat artırımı olduğunda park ve bahçeler itinayla yapılmış olur ve bununla birlikte orada yaşayan insanlarımız da daha modern bir yaşama sahip olacaklardır. Yapılaşmadaki kat artırımıyla, nüfus yoğunlunda bir farklılık olmaz. Yatay yapılaşma, eski binalarımızın 25-30 yıl belki de 50 yıl daha aynı şekilde kalmasına neden olacaktır. Çünkü burada olacak yatay yapılaşmada, vatandaşların ev yapma güçleri yok.”

MAHALLEMİZDE YATAY YAPILAŞMA DEĞİL DİKEY YAPILAŞMA İSTİYORUZ

Nedim İşlek, sözlerini şöyle tamamladı: “Yollarımız dar, yapılarımız metruk, yolda iki araç yan yana geçemiyor. Bir yangın olduğunda, büyük felaketler yaşamak durumunda kalabiliriz. Önümdeki bu imar planı düzenlemesinde bu sorunların çözüleceğine inanıyorum. Yapılacak bu itirazlara biz de katılıyoruz. Bu düzenlemeler insanlar tarafından yapılıyor ve mutlaka bazı hatalar olabilir. Hataların düzeltilmesi yine insanlara mahsustur. Bizde sıkıntılı olan bölgeler zaten belli. Biz bunların adaları ve paftalarını da düzenli bir çalışmayla hazırladık. Metruk yapıların ıslah olması yeni imar planında yapılacak olan düzenlemelerle gerçekleşeceğini ümit ediyoruz. Fakat düzenleme, imar planının bu haliyle yapılacak olursa işin çaresi bu olmaz. Biz, mahallemizde yatay yapılaşma değil dikey yapılaşma istiyoruz. Bizim 90 yıllık 100 yıllık yapılaşmalarımız var. Bu metruk yapılaşmalar nedeniyle yollarımız dar ve açılamıyor. Yollarımızın imara açılmasını istiyoruz. Yeni Mahalle’deki bloklar, bahçeler ve otoparklarıyla birlikte oturtulan düzenle imara açıldı. Biz bununla gurur duyuyoruz. Biz de, kendi mahallemizde yaşanılan sıkışıklığın ve dağınıklığın toparlanmasını istiyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ