Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, dün yaptığı açıklamada, iskanı olmayan ve adres değişikliğini bildirmeyen vatandaşların, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek milletvekili genel seçimlerinde oy kullanamayacaklarına bir kez daha dikkat çekti. İşlek, Geçici Seçmen listelerinin 14 Mart Cumartesi sabahı saat 08.00’de askıya çıkarılacağını da bildirdi.

MUHTARLIKLARDAN BİLGİ ALABİLİRLER

İskânı olmayan ve adres değişikliği bildiriminde bulunmayan kişilerin en kısa süre içerisinde bağlı bulundukları mahalle muhtarlıklarına başvurmaları gerektiğini dile getiren İşlek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu vatandaşlarımızı derhal muhtarlıklara uğrayarak adres kayıtlarını nasıl yaptıracaklarına dahi bilgi almaları gerekiyor. Adres kaydı olmayan vatandaşın cezası 679 TL. Hanede en az iki kişi olduğunu düşünürsek, ekonomik sıkıntı içerisinde olan vatandaşı www.oyunterapimarket.com üzecek bir rakam. Bunlar yakın zaman içerisinde uygulamaya da konulacak. Vatandaşlar mağdur olmamaları için duyarlı olmalarını istiyoruz. Adres kayıtlarını yaptırmaları için mutlaka bağlı bulundukları muhtarlıklara başvurmalarını öneriyoruz. Benim mahallemde iskânı olmayan yaklaşık 500 kişi vardır. Yeni yapılaşmanın yoğun olduğu diğer bölgeler olan İspat Cami Mahallesi, Aşağı Zaferiye Mahallesi ve diğer mahalleri düşünürsek iskânı olmayan kişi sayısı daha da artar.”  

İSKANI OLMAYAN SEÇMEN LİSTESİNDE DE OLMAYACAK

7 Haziran’da önemli bir seçim yapılacağını aktaran Nedim İşlek, iskânı olmayan ve adres değişikliğinde bulunmayan kişilerin seçmen listelerinde de isimlerinin yer almayacağını ve böylelikle oy kullanmadıkları için ayrı bir cezaya düşme durumları olduğunu kaydetti.

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKACAK

2015 Genel Seçimleri için geçici seçmen listelerinin 14 Mart Cumartesi gününden itibaren muhtarlıklarda askıya çıkacağını belirten İşlek, vatandaşlara listeleri kontrol etmeleri yönünde uyarıda bulundu.