BÜLENT SAYLAM

Genel Kurul’a; siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluşları temsilcileri, oda temsilcileri ile oda üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak, divan heyeti seçimleri yapıldı.

Divan başkanlığına Güner Arıcan, başkan yardımcılığına Hasan Meydan, katip üyeliklere ise, Mesut Bozdemir ve Mesut Adakan getirildi.

Divan seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporu, bilanço, gelir ve gider hesapları okundu. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu ayrı ayrı ibra edildi.

Genel Kurul’da daha sonra üyelik giriş aidatı ve yıllık aidatların belirlenmesine geçildi. 2018 yılı, yıllık aidat 210 lira olurken; 2019 yılında ise, belirlenecek asgari ücretin yüzde 10’unun yuvarlanması sonucu verilecek aidat belirlenmiş olacak.

Genel Kurul’da, yönetim kuruluna her türlü taşınır, taşınmaz mal almaya, satmaya, kiralamaya ve bir çok konuda yetki verildi.

“Tüzük değişikliği…”

Daha sonra tüzük değişikliği konusu gündeme geldi. Genel Kurul’da alınan karara göre, birliğin mali genel kurulu 2 yılda bir yapılırken; genel kurul seçimleri ise, 4 yılda bir yapılması yönünde karar alındı.

“106 üyenin hayvancılığı bırakması

nedeniyle, üyelikleri düşürüldü”

Genel Kurul’da, yönetim kurulu kararı ile üyelikten ihraç edilen ya da kendi isteği ile üyelikten ayrılan üyelerin görüşülmesine geçildi. 

Keşan Süt Üreticileri Birliği’ne bağlı 832 üyenin olduğu ancak, 106 üyenin hayvancılığı bırakması nedeniyle, üyeliklerinin düşürülmesine karar verildi.

“Huzur hakkı…”

Daha sonra, birlik yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve denetim kurulu üyelerinin huzur haklarının belirlenmesine geçildi.

Genel Kurul’da, birlik başkanının huzur hakkı aylık bin 650 lira, yönetim kurulunun aylık 550 lira, denetim kurulunun ise, 3 ayda bir 550 lira almasına oy birliğiyle karar verildi.

“Seçimlere tek listeyle gidildi”

Keşan Süt Üreticileri Birliği seçimlerine, Nevzat Meriç başkanlığındaki tek listeyle gidildi. Açık oylamayla yapılan seçimlerde, Meriç yeniden birlik başkanlığına getirildi.

Meriç, genel kurulda söz alarak, yeniden göreve getirilmesinden ötürü birlik üyelerine teşekkür etti.

Keşan Süt Üreticileri Birliği yönetim ve denetim kurulu ile üst birlik delegeleri asil listeleri ise, şöyle:

Başkan: Nevzat Meriç.

Yönetim Kurulu: Hüseyin Yıldırır, Necmi Gündoğan Mehmet Ali Başak, Yusuf Yalçındağ.

Denetim Kurulu: Ali Bostancı, Recep Keskin, Salih Kula.

Üst Birlik Delegesi: Nevzat Meriç.