Keşan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nevzat Meriç, önceki gün yaptığı açıklamada, Türkiye’de birçok belediyede halk ekmek projesinden sonra halk sütü projesinin uygulamaya konulmaya başlandığına dikkat çekerek, Keşan’da da benzer bir çalışma gerçekleştirilmesi halinde birlik olarak sütün temini konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. 

VATANDAŞLAR TAZE VE DAHA UCUZ SÜTE ULAŞABİLECEK

Konuyla ilgili olarak en yakınımızda bulunan Tekirdağ’da da çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çeken Meriç, “Halk Sütü Projesi” ile vatandaşların daha sağlıklı ve daha taze süte ulaşabileceğini söyledi.  Meriç, projenin Keşan’da uygulanası durumunda belediyeye ve şehrin bazı yerlerine sütmatik denen makineler yerleştirilerek, makinelere para atılarak tıpkı su ve kola benzeri ürünlerin alındığı otomat makinelerden üreticinin ürettiği sütün alınabileceğini dile getirdi.

SÜT TEMİNİNDE PROBLEM OLMAZ

Halk Sütü projesinin halk ekmek projesi gibi vatandaşın sağlığı ve ekonomisine hitap edeceğini belirten Meriç, “Sokağa konacak makinelerle süt vatandaşa ulaşabilir. Projenin ilk amacı taze, sağlıklı ve günlük sütü vatandaşa, üreticiden tüketiciye tek elden ulaştırmaktır. Böyle bir çalışma olması durumunda sütü biz temin edebiliriz. Süt temininde problemimiz olmaz.” dedi. İnsan sağlığının önemine dikkat çeken Nevzat Meriç, şunları söyledi: İnşallah böyle bir çalışma Keşan’da olur. Bizim isteğimiz hem vatandaşa hem de üreticiye de yardımcı olabilmek. Nasıl aynı halk ekmek projesi varsa böyle bir proje de olabilir.”