GİZEM GÖRÜR

Beyendik Beldesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunarak sözlerine başlayan Uslu, şunları söyledi: “Beyendik’te uzun zamandır beklenen düğün salonu yapıldı ve faaliyete başladı. Artık düğünlerimizi burada yapmaya başladık. Ayrıca içme suyu kuyularının ihalesi 18 Temmuz’da yapılacak. Kanalizasyonla ilgili ihale de Temmuz ayı sonu ya da Ağustos ayı başında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bunun projesi ve ödeneği de hazırlanmış durumda. Güzel bir Beyendik için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”

HİÇ AYRIM YAPMADIK

Beyendik’te parklarla ilgili bir takım şikayetlerin yapıldığını hatırlatarak sözlerine devam eden Nuran Uslu, sözlerine şöyle devam etti: “Geçen hafta içerisinde parklar hakkında şikayetler vardı ve bunların giderilmesi adına gerekli çalışmaları yaptık. TOKİ’de yaşayan bazı vatandaşlarımız da oyun grupları konusunda, ‘başkan bizi cezalandırıyor mu?’ şeklinde eleştirilerde bulundu. Biz hiçbir zaman ‘bize oy vermiş ya da vermemiş’ şeklinde ayrım yapmadık. Biz belediye başkanı olarak seçildikten sonra herkese eşit hizmeti yapma gibi sorumluluğumuz söz konusudur. Kimseye kırılma, gücenme gibi bir durumumuz yok. Ayrıca TOKİ’nin avlu duvarlarının projesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptırıyoruz ve gerekli çalışmaları yaparak buradaki sıkıntıyı da gidermiş olacağız. Bunun ardından sorun kalmayacaktır.”

PERSONEL MAAŞLARI ANLAMINDA SORUN YAŞAMADIK

Keşan Belediyesi’ni kastederek birçok belediyede çalışan işçilerin maaşlarını almakta zorlandığını ancak Beyendik’te böyle bir sorunun yaşanmadığına dikkat çeken Uslu, “İşçilerin maaşlarında uzun süreli bir gecikme hiç olmadı. Sadece 1 hafta gibi bir gecikmemiz olmuştu. Bunun dışında sıkıntı olmadı. Kısacası, belediye başkanı olduğum dönem itibariyle, personel maaşları anlamında sorun yaşamadık. Ayrıca benden önceki dönemlerdeki personellerin alacaklarını da yine ben ödedim.” dedi.

MAAŞINI ALAMAYAN İŞÇİ VERİMLİ OLAMAZ

“Belediyelerin maaşları ödemekte yaşadığı sıkıntı neden kaynaklı olabilir?” şeklindeki soruya cevap veren Nuran Uslu, sözlerini şöyle tamamladı: “Planlama hatasından kaynaklanabilir. Ödeneğin ve gelirlerin azlığından ya da personelin fazla olmasından kaynaklı olabilir. Belediyelerin işçilere ayıracağı bütçe beldelerde yüzde 40, ilçelerde yüzde 30’dur. Bunun üzerine çıkılması durumunda, başkan ve başkan yardımcıları sorumludur. Ben bugüne kadar maaş konusunda sıkıntı yaşamadım. Maaşını alamayan işçiler zaten işlerinde verimli olamaz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ