HABER MERKEZİ

Belde belediyelerinin kapanması kararını kendilerinin vermediğine dikkat çeken Uslu, “Hükümetimizin çalışması vardı. Bu konuda CHP’li meclis üyelerimizin yanında bir takım görüşmeler yaptık. Birçok muhtarlık ve belediye de gayrimenkullerini satmıştı. Biz de belediyemiz kapanacaksa mal varlığımızı belde halkımız için kullanalım diye düşündük. Bu kararı geçirebilirdik. Ama birlikte sürecin nasıl işleyeceği konusunda bekleme kararı verdik. İçme suyu ile ilgili  ‘14 yıldır aklın neredeydi’ demiş. Demirel’in güzel bir sözü var; ‘Benzin vardı biz mi içtik’ diye. Siz bize beldede su mu bıraktınız? Beldedeki su birliğini beni eleştiren kardeşimizin partisi kapattırdı. Ben göreve geldiğimde belde de 4-5 ay sular akmıyordu. Bunu vatandaş biliyordu. Onların zihniyetinde 14 köy susuzdu. TREDAŞ’a 700 bin TL borcu vardı ve elektrik kesilince su verilemiyordu. O birliği almadım. Bunların batırdığı birliği neden alayım? Beldedeki göletimizden arıtma tesisi kurarak yararlandım. Sezgin Gündoğdu arıtma tesisi yok diyor. Kendi geldi gördü ve takdir etti. Yalan desin. Onları da bizi de halk biliyor. Memnun olsalardı değiştirmezlerdi. Karşıma 3 defa değişik adaylarla çıktılar ve hepsinde sopayı yediler. Seçim geldi, 4 yıldır muhalefet yok. Murat Dinç arkadaşımız muhalefet konusunda örnek olsun. Yapıcı eleştirilerde bulunuyor. Düğün salonuna ‘Ahır gibi’ dersen millet güler. Onlar bıraktığı düğün salonun pencerelerine cam taktıramıyordu, gübre çuvalı ile duruyorlardı. Belediyelerin tarlalarını onlar sattı. Nuran Uslu 3, onlar 40 dönüm yer satmış. Dükkanların satışı için karar almışlar ama nefesleri yetmedi.” dedi.

PERSONELİN 8 MAAŞ ALACAĞI VARDI

CHP’li meclis üyesi Yaşar Yergök’ün geçmişte belediyede tahsilat memuru olarak görev yaptığını ifade eden Nuran Uslu, şunlar söyledi: “Belediye onların zamanında nasıl, bizim zamanımızda nasıl yürütülüyordu ona sorsunlar. Belediyenin alacaklarını, belediye başkanlarının tarlalarını sürdürerek tahsil ediyordular. Pazardere Muhtarı Nihat Bayırlı şahit. Nihat Bayırlı’ya kepçe gönderiyorlar, alınacak parayı tutanaklara alıyorlar, o adam da bunlara yer sürüyor. Borcu silmiyorlar. Göreve geldiğimizde borcu olanları icraya verdim.   Bayırlı, odama gelerek borcu olmadığını söyledi. Bunun üzerine Yaşar Yergök’ü çağırdım. Başkanın imzası var. Adam borcu kabul etti ancak, başkana yer sürdüğünü söyledi. Bu belediye onların zamanında böyle yönetildi. İçme suyu paralarını toplamışlar elektrik borcunu ödememişler. Onların zamanında sağlı-sollu 100’er metre kaldırım yapılmış. Bir tane dereyi kapattılar bütün borcunu ben ödedim. Servis de sanayide ki esnaf da araçlarımızı tamir etmiyordu. Personelin 8 maaş alacağı vardı. Şimdi bu zihniyet yapılanları görmüyor, eleştiriyor. TOKİ ve Saral projelerini yapmasak belediyemiz kapanacaktı. Mandadere Göleti yatırım programında. İhale aşamasında. Mantıklı şeylerle önümüze gelsinler.”

CHP’LİLER HEP KUSUR ARIYOR

Doğal gaz için başvuruda bulunduklarını dile getiren Uslu, “Bunu MHP adayı Murat Dinç önerdi. Kendisini dikkate aldık. Şu anda cevap bekliyoruz. Teklif ediyor, takip ediyor ve bitince de teşekkür ediyor. Ama CHP’liler hep kusur arıyor. Bir tane teklifle geldiler mi? Halk seçimlerde herkesin karnesini verecek. İşçi alımlarıyla suçluyor, ‘Kızını aldı’ diyor. Herkes aldı ve biz de almadık demiyoruz. Selami Akın, sülalesini doldurdu belediyeye. Bir sürü kişiye ekmek verdik. Seçim döneminde sözleşmeleri biten adamları 3 ay daha çalıştırmışlar. Göreve geldim bazı personelin çalışma izinleri yok. Hepsinin çalışma izinlerini aldım ve işe başlattım. Ondan sonra hükümetimiz bunlara kadro verdi. Demedik bunlar ‘CHP’li. Onlar daha göreve gelmeden kimin işten çıkarılacağını söylüyorlar. İhtiyaç sahibi bir kardeşimize değirmen verdik, adamı ‘Değirmeni alacağız’ diye tehdit ettiler. Biz bunu oy için yapmadık. Kimseyi tehdit etmedik. Araçları ihtiyaç sahiplerine dağıttık, onlar CHP’li 3 belediye meclis üyesine verdi. Hepsinin de durumu iyi. Önce aynaya baksınlar. Murat Dinç’ten ders alarak siyaset yapsınlar.”

KEŞAN BELEDİYESİ’NDE BEYENDİK’TEN 1 KİŞİ ÇALIŞIYOR; SEZGİN GÜNDOĞDU’NUN KARDEŞİ

Daha sonra söz alan Değişçi, şunları söyledi: “Herkes işe yakınını alıyor. Bu her yerde böyle. Hatta onların aldıklarına kadro verildi. Bunda siyasi görüş gözetilmedi. Onlar da kendi yakınlarını aldı. Keşan Belediyesi’nde Beyendik’ten 1 kişi çalışıyor; Sezgin Gündoğdu’nun kardeşi. Neden başka garibanı işe sokmadılar?