Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası Başkanları dün düzenledikleri ortak basın toplantısında bir deklarasyon yayınlayarak, “Milletimizin beka ve geleceğine kasteden, asker ve polisimizi şehit eden terörü lanetlemek için bir aradayız” denildi.

Keşan Ticaret Borsası’nda saat 15.00’te başlayan toplantıya Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, İpsala Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necati Görür ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin katıldı.

Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, tarafından okunan açıklama şöyle:

Bizler bugün burada Keşan Ticaret Borsası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve İpsala Ticaret Borsası olarak Milletimizin beka ve geleceğine kasteden, asker ve polisimizi şehit eden terörü lanetlemek için bir aradayız. Acılarına dayanamadığımız, her birini toprağa değil, milletimizin yüreklerine defnettiğimiz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta acılı yakınları olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet Teşkilatımıza ve tüm milletimize de başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

GÜÇLÜ BİR ULUS OLDUĞUMUZU TÜM DÜNYAYA GÖSTERECEĞİZ

Bizler ülkemizin çalışan ve üreten esnafı ve girişimcileriyiz. Hepimizin ortak paydası; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır.  Tüm halkımız gibi bizler de bu artan terör dalgasından büyük üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Ülkemizde barış, özgürlük ve huzur ortamını tesis etmek için en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliktir. Bu terör eylemleri ülkemiz toprakları üzerindeki kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır. Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek güçlü bir ulus olduğumuzu bir kez daha bütün dünyaya göstereceğimize olan inancımız tamdır.

CAN GÜVENLİĞİ YOKSA ÇALIŞMA ÖZGÜRLÜĞÜ DE YOKTUR

Terör saldırılarının amacının, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir korku havası ve kaos ortamı yaratmak olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu zor süreçte herkesin provokasyonlara karşı daha soğukkanlı ve sağduyulu olması, teröre karşı tepkilerin bizleri birbirimizden koparmadan barış ve kardeşlik duygularını zedelemeden gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.  Can güvenliği yoksa çalışma özgürlüğü de yoktur. Terör ve teröristler herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor, geleceğimizi karartıyor.

HAİN TERÖRÜ BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ

Terörün ve teröristin çocuklarımızın geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkacağız. Kavganın terörün olduğu yerde bereket olmaz. Bizler terörün tamamına karşıyız. Birlikten güçlü Türkiye çıkacaktır. Yıllarca kardeşçe birlikte yaşadık. Bundan sonra da bunu başaracağız. Ülkemizi iyi yerlere getirmek için, güçlü Türkiye için Tek Vatan Tek Bayrak diyoruz.  Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor. Bu hain terörü bir kez daha lanetliyor, Şehit düşen kahraman evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve sabırlar diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun… Kamuoyuna Saygılarımızla…”