Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, dün saat 15.00’te ÖDP Keşan İlçe teşkilatı binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada ÖDP üyesi Hasan Karagöz’ün tutuklanmasıyla ilgili konuşan Taş, “Keşan İlçe Teşkilatımıza geçmiş olsun diyoruz. Hasan Hocamızın yokluğu belli oluyor. Bugün Hasan

Hocamızı Edirne F tipi ceza evinde avukat arkadaşımız Sema Özdemir ile ziyaret ettik. Öncelikle selamları var. Ayrıca sağlığı ve keyfi gayet yerinde. Tutuklandığında hangi örgüttensin? Örgütün koğuşuna koyalım denmiş o da ÖDP, Haziran örgütünden olduğunu söylemiş. Oradan da tutuklu olmadığı için şu an tek başına kalıyor. Herhangi bir şikâyeti söz konusu değil, ‘Bana gözdağı vermek istediler ama yanlış bir insana tosladılar. Ben böyle baskılardan yılacak bir insan değilim’ dedi. Keşan Halkı da Hasan Karagöz hocamı çok yakından tanır. Yıllarını emek, özgürlük, kardeşlik, barış ve sosyalizm mücadelesine vermiş bir ağabeyimizdir. 60’lı yıllardan bu yıllara kadar kesintisiz biçimde mücadelesini sürdürmüştür. Parti kurucusudur, Parti meclis üyeliği yapmıştır, ilçe başkanlığı yapmıştır, haziran yürütme kurulu üyemizdir. Partimizin her kademesinde görev almış, çalışkan bir ağabeyimizdir.” dedi.

TUTUKLANMASINI GEREKTİRECEK BİR TABLO YOK

Hasan Karagözün tutuklanmasına ilişkin 2 boyutlu bir değerlendirme yapan Taş şunları söyledi: “İlki hukuki olarak baktığımızda partimizin yetkilisidir. Basına politik bir beyanat vermiştir ve bundan dolayı tutuklanmıştır. Terör örgütü propagandası yapmaktan dolayı tutuklanmıştır. Hangi terör örgütüne propaganda yaptığı da çok açık değildir. Birincisi böyle bir açıklamadan dolayı gözaltına alınması ve tutuklanması kabul edilemez. Bu bir fikir beyan etme ve düşünceyi açıklamadır. Siyaset yapma hakkıdır. Bu hakkın kendisi gasp edilmiştir. Tutuklanmasını gerektirecek bir tablo yoktur. Tutuklanma için 2 tane kuvvetli zeminin olması gerekmektedir. İlki kaçma şüphesi diğeri de delilleri karartma şüphesidir. Bu ikisi de tutuklama için geçerli değildir. Hasan Karagöz’ün adresi yeri yurdu bellidir, Herkesin bildiği gibi kendisi şu sokaklarda dolaşan bir insandır.”

HUKUK’UN GUGUK OLDUĞUNUN BİR GÖSTERGESİDİR

Delilleri yok etme gibi bir şeyin söz konusu olamayacağının altını çizen Alper Taş delil olarak gösterilenin basın açıklaması olduğunu belirterek, “Bunun karartılması ortadan kaldırılması gibi maddi bir olgu zaten söz konusu olamaz. Bu manada tutuklanması gayri hukukidir. Hukuk’un guguk olduğunun bir göstergesidir. Tutuklanmasına yol açan boyutlar ortadadır. Burada devreye giren işin politik boyutudur.” şeklinde konuştu.

ARKADAŞIMIZ BİR LİNÇ KAMPANYASINA TABİ TUTULMUŞTUR

Karagözün bir mahalle baskısına tabi tutulduğunu kaydeden Taş, “Adını zikretmeye gerek yok bir muhtar, biz buna ‘Bekçi Murtaza’ diyelim adını öyle koyalım. Bir saray muhtarı kendine görev bilmiş. Cumhurbaşkanının muhtarları muhbirliğe davet etmesinden hareketle ile muhbirlik görevini layıkıyla yerine getirdiğini göstermek açısından anladığımız kadarıyla ‘Büyüklerinin gözüne girmek için’, ettiğini yaptığı işlerin önünü açmak için kraldan fazla kralcılık yapmış yalan dolan bir iddia ile yalan dolan bir beyanatla Hasan Karagöz kardeşimiz hakkında linç kampanyasını örgütlemiştir. Buna Keşan AK Parti teşkilatı değil, Uzunköprü AK Parti teşkilatı da anladığımız kadarıyla eşlik etmiştir. Arkadaşımızın tutuklanmasına giden sürecin önünü açmışlar. Sanırım yerelden merkeze bu şikâyetler gitmiş ve merkezden bu talimatlar gelmiş bunun doğrultusunda emir komuta zincirini içerisinde arkadaşımızı tutuklamışlar.”

MUHTAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Tabi muhtarın beyanatlarını okuduk. Öncelikli olarak muhtar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Herkes haddini bilecek. Hiç kimse Hasan Karagöz gibi bir ağabeyimize vatan haini, sütü bozuk tanımlaması yapamaz. Köklerini kurutacağız gibi ifadeler kullanamaz. Bu konuda biz devrimci sosyalistler bu vatan haini suçlamalarına alışığız.” ifadelerini kullandı.

HERKES AYAĞINI DENK ALMALI

Alper Taş tarihin hep devrimcilerin, sosyalistlerin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, “Vatan Vatan diyenlerin vatan’ı ne hale getirdikleri vatanı sattıkları, vatanın bütün değerlerini tükettikleri gözler önündedir. Vatanı nasıl parselledikleri ortadadır. Doğal olarak bir devrimciye sosyalist bu tür tanımlamalar yaparak, Hasan karagöz’ü linç ettirme kampanyalarına fırsat vermeyiz. Herkes ayağını denk almalı. Konuştuğu dile dikkat etmeli. Hasan karagöz çıkacak, yani uzun süre tutuklu kalması mümkün değil, çünkü ortada bir hukuksuzluk var. Ama Hasan Karagöz ve ÖDP’li herhangi bir arkadaşımızın başına bir bela gelirse bunun sorumluları bellidir. Biz bu sorumluların peşini bırakmayız.

AK Parti eşittir vatan, AK Parti politikalarını eleştirdiğin zaman vatan haini böyle bir şey söz konusu olamaz. Bizim düşüncemiz, fikirlerimiz, rüyalarımız var. Biz bunları her yerde söyleriz. AK Parti hükümeti terörle mücadele adı altına aslında Türkiye’yi soktuğu bataklıktan, içine attığı ateşten kurmak eksenli politika değil de, bu politikalara insanları ortak etmek kendisini bundan sıyırmak için vatan, millet, Sakarya edebiyatı ile herkesi, yaptığı yanlışlar etrafına dizilmesini istiyor. Bunu Milli çıkar adına yapmak istiyor. Milli çıkar, ulusal çıkar, halkın çıkarı nedir biz çok iyi biliriz. AK Parti Türkiye’yi Suriye bataklığına itti, Suriye’deki iç savaşı derinleştirdi. Ülkemizin başını belaya soktu. Ülkemiz bir yangın yeri haline geldi. Kürt sorununda yeniden savaşçı politikalara yöneldi. Bütün bu içeride ve dışarıdaki politikaların esasa amacı bu savaş siyaseti ile milliyetçi, muhafazakâr bütün kesimleri milli birlik bütünlük, sarayın ve AK Parti’nin etrafında toplayarak başkanlık rejimini inşa etmektir. 21y.y.’da Türkiye’de bir padişahlık, sivil diktatörlük buna paralel bir halifelik oluşturmaktır. Bütün bu sindirme ve baskı operasyonlarının amacı budur. Hasan Karagöz zaten yılacak, boyun eğecek bir ağabeyimiz değildir. Hayat mücadelesi bunu ortaya koymaktadır.” dedi.

BURADA VERİLEN MESAJ KEŞAN, EDİRNE HALKINADIR

İstediklerinin AK partinin siyasetinin dışında kimsenin sesini çıkarmaması olduğunu ifade eden Taş “Kimse AK partinin yürüttüğü savaş politikalarını eleştirmesin. Bu kabul edilemez biz AK partinin konuştuğu gibi konuşmak zorunda değiliz. AK Parti’nin Suriye politikasına, Kürt meselesine baktığı yerden bakmak zorunda değiliz. Bu konudaki fikrimizi açıklamak, ifade etmek kadar doğal bir hak yoktur. Siyaset yapma hakkımızdır ve burada bu hak gasp edilmiştir. Davutoğlu ‘Çıkın fikirlerinizi söyleyin’ diyor ve buda bizim fikirlerimizdir. Bunlarda kimseye hakaret yoktur. Fikirlerimizi söylemişiz, AK Parti’nin politikalarının yanlış olduğunu söylemişiz ve Barış demişiz, Barışa ihtiyacımız olduğunu söylemişiz, Barışı dillendirmeye çalışmışız. Hasan ağabeyimizin de yaptığı budur bunu yapmaya devam edeceğiz. Eğer Hasan Karagöz’ün yaptığı açıklamalar suç ise biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz manasına gelir. Biz de onun fikirlerinin arkasındayız o bizim fikirlerinizin ortaya koyuyor. Bu konuda izlenen savaşçı politikaları eleştiriyor, reddediyor ve doğal olarak devleti yöneten devlet olan AK Parti’nin politikalarına karşı kendi fikrimizi ortaya koyuyor bundan doğal bir şey olamaz. Derhal Hasan Karagöz’ün serbest bırakılması gerekiyor. Tutuksuz yargılanması gerekiyor. Tutuksuz yargılandığı zaman biz zaten mahkemede politik ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Tutuklanması zaten hukuk dışıdır. Bu hukuksuzluğa bir an önce son verilmesini bir kez daha ilan ediyoruz.” dedi.