Keşan’ın Beyendik Beldesi’nde bulunan Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Polat Sarıkaya (17), okulun merdivenlerinde düşerek bilincini kaybetti.

Edinilen bilgiye göre; dün saat 12.34’te okul binasının içindeki merdivenleri çıkmakta olan Sarıkaya, düşerek başını beton zemine çarptı.

Düşme sonucunu mu fenalaştığı, yoksa geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle mi düştüğü anlaşılamayan öğrenci için hemen ambulans çağırıldı ve öğretmenler tarafından ilk müdahale gerçekleştirildi. Durumun ciddiyeti nedeniyle ambulans beklenmeden, çevreden sağlanan bir araçla Keşan Devlet Hastanesi’ne götürülmek üzere yola çıkarılan öğrenci, yolda, Özel Keşan Hastanesi’ne ait ambulansa nakledildi ve ilk müdahale burada yapıldı. Ardından Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen ve beyin kanaması teşhisiyle müşahede altına alınan Sarıkaya’nın sağlık durumu, gazetemizin baskıya girdiği dün akşam saatlerinde ciddiyetini koruyordu.

Olayın duyulması üzerine, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel ile Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız’ın Devlet Hastanesi’ne giderek yetkililerden bilgi aldığı öğrendildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.   

AMBULANS GECİKTİ

İDDİASI

Öte yandan, olay sırasında 112 Acil İstasyonu’nda ambulans bulunmadığı ve bu yüzden Özel Keşan Hastanesi’nden ambulans yönlendirildiği; bu ambulansın da, Beyendik beldesindeki Anadolu Öğretmen Lisesi yerine önce Keşan Anadolu Lisesi’ne gittiği, daha sonra Beyendik’e geçtiği iddia edildi.