Deniz MUTLU

 

Keşan İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar geçtiğimiz Salı günü fenalaşarak hastaneye kaldırılan Ahmet Gürler’in iddia edildiği gibi 20 dakika ambulans beklemediğini 112 Acil Servis ekiplerinin 13 dakikada olay yerine geldiğini söyledi.

Olay yerine gelen Ambulansın Mecidiyeden geldiğini ve özel hastanedeki ambulansın arızalı olduğuna dair tutanaklarının olduğunu belirten Kurtar, 112 arama kayıtlarının saniyesine kadar kayıtlarda olduğunu dile getirerek, “Olayda bir ihmal yok, 112 Acil Servis ekiplerimiz özverili ve başarılı bir şekilde çalışıyor” dedi.

“AMBULASIMIZ 13 DAKİKADA OLAY YERİNDEYDİ”

Keşan’da iki ambulans bulunduğunun altını çizen Ergün Kurtar, şöyle devam etti: “Biri devlet hastanesine entegre diğeri de ayrı bir birimimiz. 25.09.2013 Çarşamba günü 112 hattımıza Ahmet Gürler isimli olduğu öğrendiğimiz vatandaşımızın kriz geçirdiğine dair bir ihbar geliyor. Bir ambulansımız Edirne’ye bir hastayı sevk ediyor. Diğer ambulansımızda Keşan’a 30 kilometre uzakta olan Mecidiye beldemizdeki bir iş kazasından dönmektedir. 18.49’da yapılan ihbara Mecidiyeden dönmekte olan ekibimize görev veriliş saati ise 18.50 olarak kayıtlara geçmiş bulunmaktadır. Normalde şehir içinde vakalara ulaşma saatimiz en fazla 10 dakika olarak belirliyoruz. Fakat mecidiyeden dönmekte olan ekibimiz Ahmet Gürler olarak öğrendiğimiz vatandaşa 13 dakikada ulaşmıştır. Tam olarak 19.03’te vatandaşımıza ulaşıldı. 10 dakikayı geçmesinin sebebi iki vakanın bir arada meydana gelmesidir. İki ambulansımız da görev olmasından kaynaklanmaktadır. Kısacası Olayda ihmal yok, özveri var

“112 ACİL SERVİS GÖREVLİLERİ ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR”

 112 Acil Servis görevlilerinin özveriyle çalıştığının altını çizen Kurtar, vatandaşların özellikle 112 ekiplerine karşı duyarlı davranması gerektiğini, onların işlerini zorlaştıracak hareketlerden kaçmalarını ve ellerinden geldiği kadar yardım etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Vatandaşlar soğukkanlı olmalı. Bizim ekiplerimiz dakikalar ile yarışıyor. Görevinin başında gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız var. Bir vakayı tamamlayıp, diğer vakaya koşan bir ekibimizden bahsediyoruz. Olayla ilgili tüm tutanaklar elimizde. ARMAKOM verilerimiz de mevcut. Acil servis hizmetleri zor bir iştir. Bu işi yapan arkadaşlarımız stresli bir işle uğraşıyorlar. Onlara ne kadar yardımcı olunursa vaka hastaneye o kadar hızlı gelir.” şeklinde konuştu.

“AMBULANSLARIMIZ SADECE KEŞAN’A  DEĞİL, BİRÇOK BÖLGEYE HİZMET VERİYOR”

Ergün Kurtar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kerami Mercan İstasyonunun bu vakayla birlikte ne kadar önemli olduğunu görmüş bulunmaktayız. Keşan büyük bir ilçe. Sadece Keşan’a değil, tüm sahile, Saros Körfezi’ne icabında Enez ve İpsala’ya da hizmet vermektedir. Bundan dolayı üçüncü bir istasyonun ne kadar gerekli olduğunun önemi anlaşılmıştır. 112’ye ulaşıldığında oradaki doktor arkadaşımız durumun aciliyetine göre hangi vakaya gitmesi gerekildiğine karar veriyor. Burada 112 tamamen Edine Komuta Kontrol merkezine bağlı. Biz hiçbir şekilde 112 şuraya gideceksin, şunu yapacaksın gibi yönlendirme yapmamız söz konusu değil. Tamamen oradaki doktor arkadaş ve ekip karar vermektedir.

VATANDAŞLAR 112 EKİPLERİNE YARDIMCI OLMALI

112 Acil Servisinde çalışan görevlilerin can siperane çalıştıklarını kaydeden Kurtar, “Her türlü takdire şayanlar. Vatandaşlarımız bu ekiplerimize ne kadar soğukkanlı davranır ve yardım ederse ekibimiz bir o kadar daha hızlanıp daha da faydalı olacaktır.” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz Çarşamba günü hayatını kaybeden Ahmet Gürler’in ise iddia edildiği gibi sara krizi geçirmediği metin alkol (Kolonya) ile zehirlendiği öğrenildi.