Liberal Demokrat Parti Edirne İl Başkanı ve geçtiğimiz seçimlerde Edirne Milletvekili Adayı olan Veteriner Hekim Olcay Karaman, yaptığı açıklamada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sözlerini AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen’i eleştirerek başlayan Karaman, kısa süre önce Sezen’in “Yüzde yüz yatırımlara destek var yeter ki üretin” şeklindeki açıklamasına karşı şunları söyledi: “İnsanlara yalan atmaktan ne zaman vazgeçecekler. Hangi konuda nerede net açıklasın, çünkü tarımsal destek amacıyla IPARD ayrı bir projedir, bakanlığın verdiği tadilat projesi ayrı bir projedir. Ziraat Bankası’nın verdiği yüzde 100 hibeli dediği sıfır faizli kredi 7 yıllık o da ayrı bir yatırımdır. Hangi dalda hangi konuda bunu Rafet Sezen’e ve AK Parti ilçe teşkilatına net soruyorum. Bunu yuvarlak cümlelerle geçiştirip insanları kandırmayı bıraksınlar. Nerede, hangi kalemde, hangi destekleme dalında yüzde 100 destekleme varsa bunu net olarak açıklasınlar.”
HUKUK DEVLETİ Mİ OLACAĞIZ GUGUK DEVLETİ Mİ?

Son zamanlarda tırmanan terör olaylarına da değinen Olcay Karaman şunları söyledi:“Siyasi iktidarın tek başına iktidar olalım terörü bitireceğiz diye bir taahhüdü vardı. 7 Haziran’dan sonra 1 Kasım’da millet bu görevi verdi. Ama bakıyoruz bitmek yerine şiddet daha da artıyor. 30 yıldır aynı şeyleri söylüyoruz. Şiddetle bu işim çözülemeyeceğini artık bütün dünya örnekleriyle anlamıştır. Bu ülkedeki terörün bitmesi insanların mutluluğa ermesinin tek bir net bir açıklaması var. Hukuk devletimi olacağız guguk devleti mi ? Hukuk devleti ve demokrasi olmadığı sürece siz insanları öldürerek veya insanların birbirini öldürmesi ile bu sorun çözülmez. Kesinlikle terörü lanetliyorum. 5 yaşında bir çocuğun yanında anne babasını öldürmek terör değildir, çok büyük bir insanlık suçudur, terörle hafife alınıp tarif edilemez. Bu işin çözüm sürecinde bir nokta varsa o da bu ülkedeki demokrasi ve hukuk standartlarının dünya standartlarına gelmesi ile olacaktır. Gelişmiş ülkelerde dünya standartlarındaki hukuk normları, temel hak ve özgürlükler çok iyi oturtulduğu ve eğitildiği için oluyor. Amerika’da daha okul öncesi çocuklara temel hak ve hürriyetlerini öğretirler, bizde ise liseye giden bir insan temel hukuk konularını öğrenemez. Sen böyle bir ülkede çocuklarına temel hak ve hukuku, ilk yardım kurallarını, temel prensiplerini öğretmediğin sürece birilerinin kafasına basmayla dogmatik kalıplarla bu iş çözülemez. İlk önce bireye birey olma yükümlülüğü vereceksin. Bireysel özgür düşünme hakkını vermediğin sürece hep bu ülkede birileri zulüm görecektir. Dolayısıyla ben bu işin tamamen dünya standartlarında hukuk donanımı ve demokrasiyle çözüleceğine inananlardanım. Çözüm noktası da çok açık ve net vatandaşa daha ilkokulda birey olabilme yeteneğini, hukuk normlarını, temel insan hak ve özgürlüklerini, vatandaş olma bilincini oluşturamadığın sürece yapacağın hiçbir yasa ile yeni anayasa ile çözemezsin bu içselleştirilecek bir meseledir. Halkın kendini içselleştireceği ve güvende hissedeceği noktaya gelene kadar çözülmeyecektir. Bu denendi 90’la 2000 yılları arasında defalarca denendi. Çözümün silah olmayacağı konusunda mutabakata varmıştık. 2000-2010 yılları arasında toplumsal olarak anladık bunu. Bugün çok büyük bir infial yaşanıyor.”

Açıklamalarının devamında partilerinin durumu hakkında bilgi veren Karaman, “İlçe teşkilatı, il teşkilatı çalışmalarımız devam ediyor. Üye toplamaya başladık. Liberal Demokrat Parti’nin düşüncelerini ve felsefesini topluma anlatmaya çalışıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi biz öncelikle bütün konuda serbest piyasa ekonomisini savunan bir partiyiz. Bireyin yapabileceği hiçbir işi devletin yapmaması gerektiğini savunuyoruz. Devletin 3 tane asli görevi vardır. Can, mal güvenliğimizi sınır güvenliğimizi koruyup, hukukumuzu hakkımızı arayabileceğimiz bir kurum olması gerekiyor. Bunun dışında bize göre devlet belediyeler hiç birisi bir işveren mantığıyla çalışamaz. Bunlar kamu görevi yapar. Ama bizde biliyorsunuz büyük bir istihdam kaynağı devlet ve belediyeler. Biz buna oldukça karşıyız; çünkü siz devlet olarak daha çok istihdam aldığınızda çalışan kesime daha fazla vergi yüklemek zorundasınız. Yaşayıp görüyoruz son zamanlarda asgari ücret 1300 lira yapıldı. Bağ-kur, sigorta primleri 200 lira artırıldı, devlet almadan veremez, birinden almak zorunda. Dünyada petrol fiyatları 145 dolarken benzin 4,5-5 lira idi şuan 30 doların altında gene 4.20 civarı, yani devlet bir yerden almak zorunda vermek için. Devletin kaynağı yok bunu bu toplumun anlaması gerekiyor. Devlet bana baksın diyen zihniyet kadar köhneleşmiş bir şey olamaz. Ben niye kahvede yatan adama bakayım. Liberal Demokrat Parti bunu söyler, bunun da temeli hep geldiğimiz nokta dünya standartlarında herkes hukuka göre hareket etmek zorunda olursa olur.” dedi.

TÜRKİYE’DE LDP MECLİSTE OLMADIĞI SÜRECE BU ÜLKENİN KRONİK SORUNLARI SÜREKLİ DEVAM EDER

Liberal Demokrat Partinin bu ülkenin kronik sorunlarının çözümü için mecliste olmasının şart olduğunu dile getiren Karaman, “1940’tan sonra gelişmiş bütün ülkelerde mecliste, iktidarda liberal demokrasi var. Gelişmiş ülkelerin hepsinde yıldızı çok parlak. Sürekli mecliste ya muhalefette ya iktidarda ya da koalisyon ortağıdır. Halkın LDP’ye kulak uzatması, ne dediğini dinlemesi ve iyi anlaması gerekiyor. Önyargı ve tabulardan kurtulup bunları anladığı zaman bu halk bizi önümüzdeki 10 yıl içerisinde meclise gönderecektir. Eğer liberalleri meclise göndermezse bu ülkede bu kronik sorunların hiç biri çözülemez. Bunu bilmeleri gerekiyor şimdiden uyarıyorum.10 yıl sonra gönderir daha erken başlarız sorunlarımızı çözmeye 30 yıl sonra gönderir o zaman başlarız. Bu kadar açık ve nettir. Japonya’da 2005’e kadar iktidardı büyümesi yüzde 10ların üstündeydi, iktidardan düştü 2015’e kadar eksi büyüme ile devam ediyor. Kanada en son seçimle yüzde 40 ile tek başına iktidar oldu. Oradaki değişimlere bile biraz kafasını kaldırıp insanlar baksa bizim ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaklar.” dedi.