Keşan Atatürk Parkı’nda fenalaşarak yere yığılan 63 yaşındaki Ahmet Gürler, yaklaşık 20 dakika ambulans bekledikten sonra kaldırıldığı Keşan Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Yerde yatan Gürler’i fark eden vatandaşlar önce ambulansa daha sonra olay yerinin karşısında bulunan Keşan Emniyet Müdürlüğü’ne haber verdiler.

112 Acil Servisi arayan vatandaşlara Keşan’da bulunan 2 ambulansın başka yerlerde olduğu, bu nedenle kendi imkânları getirilmesi ya da beklenmesi gerektiğini belirttiler.

Ahmet Gürler’in durumunun iyice kötüye gittiği gören vatandaşlar ve olay yerine gelen polisler 112 Acil Servisi’nin bir an önce gelmesini istediler. Ancak, 10 dakika önce arandığında “Ambulansımız görevde” diyen 112 Edirne Komuta Merkezi, vatandaşların ve yetkililerin durumu birkaç kez bildirmesinden sonra olay yerine ambulans gönderdiklerini söyledi.

KEŞAN MERKEZİNE YAKLAŞIK 20 DAKİKADA GELEBİLDİLER

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Parkı civarında banklarda barındığı ve geçimini çöp toplayarak sağladığı belirtilen Gürler, yere düşüp hastalığı fark edildikten 20 dakika sonra hastaneye kaldırılabildi.

Keşan merkezinde böyle bir durumun yaşanması ise çevredeki vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Ambulansta kalbinin durduğu ve yapılan müdahalenin ardından yaşama döndürülerek Keşan Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırıldığı bildirilen Ahmet Gürler, dün Keşan Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Öte yandan özel bir hastaneden de ambulans istendiği, fakat özel hastane ambulansının da bozuk olduğu belirtilerek ambulans gönderilmediği öğrenildi.