Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nın bölge gelişimi için gerçekleştireceği araştırma ve anket çalışmaları konusunda TÜİK ile ön çalışma görüşmeleri başlatıldı.

21 Temmuz Pazartesi günü, Edirne Türkiye İstatistik Kurumu’nda bir araya gelen Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale ve TÜİK Edirne Bölge Müdürü Erdinç Sancak, Keşan TSO’nun hizmet bölgesindeki çeşitli alanların ve sektörlerin istatistiki verilerinin toplanması ve bu konuda Keşan TSO tarafından yapılacak anket çalışması konusunda planlama görüşmesi gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmelerde; TÜİK ve Keşan TSO bölgenin gelecek planlaması ile ilgili istatistiki verileri toplama konusunda fikir alışverişinde bulunurken, Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale konu ile ilgili şunları kaydetti: “Sayın müdürümüz ile 2014 yılı başında yaptığımız görüşmeler doğrultusunda bugün ön planlama görüşmesi yapmak üzere biraraya geldik. Adına Hamzadere Bölgesi dediğimiz Odamızın hizmet bölgesinde, çeşitlenen ihtiyaçlara cevap verebilmek, çağın gerektirdiği kalite standartlarını yakalayabilmek için TÜİK’in hem istatistik alanında hem de yönetsel ve organizasyonel alanda desteğini almak istiyoruz. Sürekli gelişim içerisinde olan bölgemizde yapacağımız araştırma ve anket çalışmalarını TÜİK ile işbirliği içerisinde gerçekleştireceğiz.”

TÜİK Edirne Bölge Müdürü Erdinç Sancak da yaptığı konuşmada, istatistiki verilerin geçmişi anlamanın ve geleceği planlamanın en önemli sayısal anahtarı olduğunu dile getirerek, “Geleceğin sağlıklı bir biçimde planlanabilmesi, etkin politikaların oluşturulabilmesi için istatistik bilimine ve bu kapsamda bilgi üretecek bir kuruma ihtiyaç olduğu açıktır. TÜİK bu kapsamda birçok önemli veri ve bilgiyi ilgili kurumların kullanımına sunmaktadır. Oda olarak hizmet bölgenizde yapacağınız çalışmalara destek vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında, TÜİK’in internet ortamında gerçekleştirdiği Veri Giriş Programı’na dikkat çeken Sancak, vatandaşların veri giriş programına www.tuik.gov.tr adresinden ulaşabileceklerini söyledi.

Toplantı Keşan TSO tarafından bölgede yapılması planlanan araştırma ve anket çalışmalarının detaylandırılması ile devam etti.