HABER MERKEZİ

Kılavuz, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Çocuk Parkı’nda açıklamasını gerçekleştirmek istedi fakat yetkililer açıklamanın orada yapılmasına izin vermeyince açıklama başka bir mekanda gerçekleştirildi.

EMEKLİLİK TARİHİMİ BELİRLEMİŞTİM

İlk olarak Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın kendisine emekli ol diye bir şey söylemediğini aktaran Kılavuz, “Bu bir gerçek. Daha çalışmaya devam etsin diye de haber göndermiş. Yalnız Belediyede bir arkadaş var, benim gibi 657’ye tabi memurdur kendisi. Bana bir gün dedi ki; ‘Dilekçeni bir an önce yaz, seni emekli edelim.’ Bu ifadesi karşısında şaşırdım, o da memur ben de memurum. Anlayamadım ne olduğunu. Ben emeklilik tarihimi kendi kendime belirlemiştim. ‘15 Temmuz doğum günüm ve darbe kalkışması günü olduğu için o gün emekli olup gideceğim’ demiştim. Bu arkadaşımızın belediye başkanına ne anlattığını da bilmiyorum. 30 yılı aşkın süredir ben Belediyede çalışıyorum. O kadar kontrolden ve teftişten geçtik hiçbir sorun çıkmadı bugüne kadar. Fakat bu arkadaşımız ‘seni çok idare ettik’ gibi ifadelerde bulundu. Beni neden idare etmiş onu da bilmiyorum. dedi.

HERKES AKRABALARINI YÜKSEK MAAŞLARA BELEDİYEDE İŞE SOKTU

Keşan halkının bazı şeyleri bilmediğini ama bilmesi gerektiğini savunan Kılavuz, “7 göbekten beri Belediyede benim soyadımı taşıyan kayınçom, kızım, oğlum, amcam vb. kimsem yok. Burada çalışamazlar, çünkü ben buna müsaade etmem. Fakat gel gelelim bunlar birbirleriyle kavga ettiler; ben oğlumu sokacağım, ben kızımı sokacağım, ben amcamı sokacağım diye. Herkes akrabalarını buraya işe soktu ve hepsi yüksek maaşlarla görev yapıyorlar. Belediye şu an maaş ödeyemez duruma geldi, ödeyemeyecek de. Bunu herkes böyle bilsin.” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANINI ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUM

 “Ben belediye başkanını şiddet ve nefretle kınıyorum” diyerek devam eden Kılavuz, “Çanakkale demek, Türk milletinin özü demektir. Benim dedem burada 5 Mayıs 1915’te en kanlı savaşın olduğu yerde şehit oldu. Ben burada belediye başkanına dilekçe yazdım, dedim ki; burada Çanakkale şehitlerini yaşatalım. Onlar orada nefeslerini verdiğinde bize nefes açtılar, şu an aldığımız nefesler onların sayesinde. Çanakkale hiçbir zaman geçilemez, herkes de bunu böyle bilecek. Ama gel gelelim belediye başkanı bunu encümene sokmadı. Benim Mine Sokak ile ilgili olan dilekçemi ortadan kaldırmışlar. Bir gün yazı işlerine gidip; ‘ya arkadaşlar ben böyle bir dilekçe verdim, dilekçe ne oldu’ diye sordum. Başkanın dilekçeyi kaldırdığını söylediler. Gittim başkanın karşısına, dedemle ilgili mevzuatın ne olduğunu sordum. ‘Ben önümüzdeki günlerde onu halledeceğim’ dedi. Atatürk’ün bir sözü var, “Gerçekleri söylemekten korkmayınız ”diye. Bir de ayrıca yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucularından Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün de güzel bir sözü var; “Bir memlekette, namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.” Hepimizin cesaretle yürümesi gerekir” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ BUNU BURADA YAPMADIĞI İÇİN UTANÇ OLSUN

Açıklamasının devamında Kırklareli Belediye Başkanı Siyam Kesimoğlu’na teşekkür eden Kılavuz, “Kırklareli Belediye Başkanı Siyam Kesimoğlu şehidin adını sokağa verdi. Kesimoğlu’na buradan çok teşekkür ediyorum. Çünkü şehidin adını bir sokağa vererek ölümsüzleştirdi. Belediye başkanımız bunu burada yapmadığı için utanç olsun.” dedi.

BENİ MAHKEMEYE GÖNDERDİ

Kılavuz, şöyle devam etti: “Keşan’da yeni bir bina aldık, para verdik. Bu binanın altında kalorifer dairesi olması gerekirken müteahhit gelmiş Belediyeye, burada bir arkadaş var inşaat mühendisi yerine görev yapıyor. Bugüne kadar hiç inşaat mühendisi gelmedi Belediyeye. Binada kazan dairesi, kapalı garaj var. Müteahhit ne yaptıysa bilmiyorum ama burayı kaldırmışlar ve yukarı ilave etmişler. Burası 5 metre yerin altında ama ruhsat verilmiş. Affedersiniz ama hayvan bağlasanız durmaz burada, çok havasız bir yer. Belediyeye gidip o kişiye dedim ki bu müteahhidin yaptığı yanlış, bir eleman gönder tutanak mı tutacaksınız yoksa ceza mı keseceksiniz ne yapıyorsanız yapın, bu usulsüzlüğü önleyin. Ne yaptı biliyor musunuz? Beni mahkemeye gönderdi. Benim mahkemede ne işim var?  Bu kişi yıllardır Belediyede. Belediyeden önce kendi dükkânlarıyla başladı mesaiye. Önüne geleni işe aldın iyi güzel de, yıllardan beri belediyede niye bir inşaat mühendisi yok? Bana bunun cevabı lazım.  Belediyede iki tane işçi var, özellikle onlara değineceğim. Bunların ne imza yetkisi var, ne başka bir yetkisi var. Bunların bir sorumluluğu varsa o da bir süpürge bir kürek. Bir tanesi zaten bağlı bulunduğu birimde, mezbahada çalışması gerekiyor. Bunu orada kimse görmedi, bunların orayla ilgisi yok. Hal sorumlusuymuş bu arkadaş. Burada hiçbir şekilde belge olmasa da Keşan halkı söylediklerine inanıyor mu? Ellerinde hiçbir yetki belgesi yok. Ben zaten İç İşleri Bakanlığı’na, oradan Ankara’ya genel merkeze de gideceğim. Bakın ben muhalefet değilim, 25. Dönem Milletvekili aday adayıyım. Engelli kontenjanı ile aday oldum. Bu arkadaş sebze meyve toptancı haliyle ilgili açıklama yapmış. Sen neyle sorumlusun da açıklama yapıyorsun.”

HEYKELE 150 BİN TL VERİYORLAR, İŞÇİLER KAN AĞLIYOR

Keşan Belediyesi’ne ait Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’ne yapılan heykeli de eleştiren Kılavuz, “Buraya bir mermer diktiler, bunun faturasını gösterin. Bunu Keşan halkı merak ediyor. Buna 150 bin TL veriyorlar diğer tarafta işçiler kan ağlıyor. Bana gelselerdi 1 TL fatura etmeden oraya güzel bir Atatürk heykeli dikerdim. Belediyeyi bu kadar zarar sokmaya kimsenin hakkı yok. Benim Belediyeden alacağım bir şey yok ama Keşan halkı belediyesine sahip çıkmalı.” şeklinde konuştu.

BİR ŞEYDEN KORKUM YOK, BU BÖYLE BİLİNSİN

Belediye’de işçi statüsündeki bu iki kişinin oldukça yüksek maaş aldığını kaydeden Kılavuz, şunları söyledi: “Belediye bunlara 4 bin TL üzeri maaş veremez. Belediye Başkanı şimdi ‘İhaleyi alan adam verdi bu parayı’ diyecek. İhaleye giren adam bu parayı hayatta vermez. Bunun açıklamasını yapın. Bunların kayıtlı olduğu CHP’nin lideri Kılıçdaroğlu, 25 gün adalet için yürüdü. Bunlar Keşan Belediyesi’nde tam aksi hareketleri yapıyorlar. Şu an Keşan Belediyesi’nde amirliklerde bir tane Keşanlı yok. Bunun hesabının mutlaka verilmesi lazım. Ben şehit torunuyum, bir şeyden korkum yok, bu böyle bilinsin.”

BELEDİYE KEŞAN’DAN ÇIKTI

Belediyeden ayrılma nedeninin Belediyenin kabadayılarla dolması olduğunu aktaran Önkal Kılavuz, sözlerini şöyle noktaladı: “Belediye Keşan’dan çıktı. Ben sadece Keşan Belediyesi’ne sahip çıkmak istiyorum. Ben 30 yıl Belediye’de görev yapacağım memleketi Keşan’dan olmayan adam benim üzerime yürüyecek. Böyle bir şey yok. Ben yaşananların peşini bırakmayacağım. Yaşananlarla ilgili İç İşleri Bakanlığı’na da suç duyurusunda bulunacağım. Kim derse ki ‘Önkal bu konuda haksız’, ben hesaplaşmaya hazırım. Belediyeden bu şekilde ayrılmak istemezdim.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ