Keşan’ın en eski fotoğraf stüdyosu sahibi ve 1927 yılından beri fotoğraf sanatı ile ilgilenen Orhan Saatçioğlu, gelişen teknoloji ile birlikte  akıllı cep telefonlarının fotoğraf ve video fonksiyonlarını kullananların sayısının giderek arttığını belirtti.

“Geçtiğimiz yıllarda kullanılan birçok fotoğraf makinesi ya hatıra oldu ya da vitrinleri süslüyor” diyen Saatçioğlu, Fotoğraf makinemi yanıma alsam mı?” sorusunun her tatilciyi düşündüren bir soru olduğunu ancak yapılan araştırmalar, akıllı cep telefonlarının fotoğraf ve video fonksiyonlarını kullananların sayısının giderek arttığını ortaya koyduğunu söyledi.

“UFACIK BİR CD KART YETİYOR”
Yapılan bir araştırmaya göre, günlük hayatta fotoğraf çekmek için cep telefonunu kullananların oranı %92'ye, özel kutlamalarda kullananların sayısı ise %72'ye yükseldiğinin tespit edildiğini belirten Orhan Saatçioğlu, “Teknoloji gelişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda kullanılan birçok fotoğraf makinesi ya hatıra oldu ya da vitrinleri süslüyor.  Artık ufak bir CD karta binlerce fotoğraf sığıyor. Geçtiğimiz yıllarda fotoğrafta sanat vardı. Günümüzde de ülke genelinde fotoğrafçılık sanatı çok ileri seviyelere gitti ve bu işe ciddi anlamda gönül verenler var.  Keşan’da da fotoğraf sanatına olan ilgi gayet iyi. Teknoloji ile birlikte gelişmeye devam ediyor. Bu konuda merakı olanlar da gelip bizden konuyla ilgili bilgi alıyor. Elimden geldiğince gençlere konuyla ilgili yardımcı olmaya çalışıyorum. Teknoloji ne kadar gelişse de vizörden bakan göz çok önemli. dedi.