21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle geçtiğimiz Cumartesi günü, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak, halka bin 500 adet ücretsiz fidan dağıtıldı.

Saat 10.00’da, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde başlayan programa, Keşan Orman İşletme Müdür Vekili Semih Sağdan ile müdürlük personeli katıldı. Anıta çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan program, Semih Sağdan’ın konuşmasıyla sürdü. Sağdan, her yıl 21 Mart’ın Dünya Ormancılık Günü olarak kutlandığını ifade ederek, “1971 yılında Tarım Federasyonu’nun (CEA) kararı gereği Gıda Tarım Organizasyonu (FAO) tarafından kutlanacağı ilan edildi ve 1973 yılından bu yana tüm dünyada 21 Mart’ta Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanılmaktadır. Ormancılık Günü kutlanmasındaki amaç, ormanların korunması, geliştirilmesi ve çok yönlü yenilenmesi, iyi bir şekilde işletilmesi konusunda halkın dikkatini çekmek ve bu yöndeki ilgiyi arttırmaktır. Ormanlar senin, benim ve onun değil, hepimizin ve gelecek kuşaklarındır.” dedi.

ORMANLAR KORUNMALI, GELİŞTİRİLMELİ…

Ormanların temiz hava ve suyun depolandığı, diğer canlıların ihtiyaçları için devamlı, kararlı ve yeterli miktarda değere sahip çok yönlü faydaları olan kaynaklar olduğunu dile getiren Sağdan, şunları söyledi: “Sahip olduğumuz bu doğal zenginliklerin korunması, geliştirilmesi ve ülke kalkınmasındaki öneminin artırılması için herkese gerekli görevler düşmektedir. Sanayileşme çabaları, çevre sorunlarını da beraberinde getirmiştir. Çevre bilincinden yoksun davranışlar, dünyamızın yıpranmasını ve yaşanabilir bir mekan olmaktan hızla uzaklaştırmasına neden olacaktır. Gelecek kuşaklara temiz bir çevre için yaşanabilir bir dünya bırakmanın en önemli yolu ormanların korunmasından, geliştirilmesinden, genişletilmesinden ve erozyonun önlenmesinden geçmektedir. Tüm vatandaşlarımızın 21 Mart Ormancılık Günü’nü kutluyorum.”

Buradaki törenin ardından Cumhuriyet Parkı önünde vatandaşlara bin 500 adet selvi, fıstık çamı ve kızılçam fidanı dağıtıldı.