Keşan Ortopedik Engelliler Derneği’nin 15 Mayıs 2015 Cuma günü yapılan olağan genel kurlu toplantısında yeniden oluşturulan yönetim kurulu, dün yaptığı toplantıda görev bölümünü gerçekleştirerek Başkanlığa İsmail Büyükkayhan’ı getirdi. Derneğin diğer görevlerini de şu isimler üstlendi Başkan Yardımcısı: Taner Aykut, Genel Sekreter: Adnan Saygı, Muhasip: Nusret Uybaş, Sportif İşler: Rıfat Bulut, Üyeler: Veysel Atakan, Alper Pehlivan,

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZDEN DERNEKLERİNE SAHİP ÇIKMALARINI BEKLİYORUZ

Görev bölümünün ardından dün ilk açıklamasını yapan Başkan Büyükkayhan, uzun yıllardır dernekçilik faaliyetlerinin içinde olduğunu, bu nedenle engellilerin sorunlarını ve çözüm yollarını bildiğini ifade ederek, “Bizim engelli kardeşlerimizden, arkadaşlarımızdan tek bir isteğimiz var. Gelsinler derneklerine sahip çıksınlar ve sorunlarından bizleri haberdar etsinler. Dünya çapında engelli haklarını düzenleyen bu kanunlar ülkemizde de yürürlükte. Onların bu kanunlardan yararlanmaları konusunda yardımcı olabiliriz” dedi.

40 YILLIK DERNEKÇİYİM

Engellilerin istihdam sorununun en başta gelen sorunlarından biri olduğunu da ifade eden Büyükkayhan, bu konuda şimdiye kadar yaptığı özel girişim ve çalışmalarla en az 5-6 engellinin bir işe yerleştirilmesinde yardımcı olduğunu da kaydetti, “Keşan merkez ve köylerimizde yaşayan engellilerimizin derneklerine sahip çıkmaları halinde önümüzdeki günlerde çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Ben 40 yıllık bir dernekçiyim, yeni bir dernekçi değilim. Hem dernekler hem de diğer kanunları öyle zannediyorum Keşan’da en iyi bilenlerden biriyim. BU nedenle engelli kardeşlerimizin haklarını çok iyi koruyacağımıza ve onlarla ilgili iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.