Dün saat 10.45 sıralarında Yülüce Köprüsü’nde meydana gelen kazada, 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Gelibolu’nun Evreşe Köyü yönünden gelip Yülüce Köyü yönüne giden Sezai Eyibil (51) yönetimindeki 10 BAB 11 plakalı otomobil, Yülüce Köprüsü’ne geldiği sırada karşı yönden gelen ve köprünün çıkışında olan Halil İbrahim İşbilen (23) yönetimindeki 17 RE 087 plakalı araca soldan çarpıp, köprüden uçtu. Köprü altındaki dereye takla atarak uçan otomobilde bulunan Naciye Eyibil (41) olay yerinde hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü Sezai Eyibil ile otomobilde bulunan Emriye Çalışkan (43), Müberra Eyibil (15) ve Aysel Çalışkan (17) yaralandı.

Olay yerine, Keşan ve Gelibolu 112 Acil Servis ambulansları, ambulans helikopter, Gelibolu Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait kaza kırım aracı ve ekipleri geldi. Jandarma olay yerinde güvenlik önlemi alırken, otomobil sürücüsü Sezai Eyibil ambulans helikopterle Çanakkale Devlet Hastanesi’ne, 112 Acil Servis ambulanslarıyla ise Emriye Çalışkan Gelibolu Devlet Hastanesi’ne, Müberra Eyibil ve Aysel Çalışkan da Keşan Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Hayatını kaybeden Naciye Eyibil’in cesedi köprü altından jandarma, itfaiye erleri ve olay yerine gelen vatandaşların yardımıyla ambulansa taşınarak Gelibolu Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlatırken, İstanbul’dan Çanakkale yönüne ve Çanakkale’den İstanbul yönüne gidenlerin kestirme olan bu güzergahı kullandığı öğrenildi.

Kazaya karışan araç sürücüsü Halil İbrahim İşbilen’in ise Süleymaniye Köyü’nden olduğu ve aynı gecesi düğün cemiyeti olduğu için yakınlarını köye götürdüğü öğrenildi.