19 Nisan 2014 Cumartesi akşamı saat 23.45 sıralarında Efes Yolu’nda meydana gelen kazada, 1 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır olmak üzere 4 kişi de yaralandı.

Kaza; Gelibolu’dan geldiği ve Edirne’den Bulgaristan’a geçeceği öğrenilen çifte vatandaş 55 yaşındaki Fidan Sabinov (Esat Yıldız) yönetimindeki Bulgar plakalı (K 1838 BB) otomobilin, Enez Kavşağı ile Sanayi Kavşağı arasındaki mevkide bulunan Total Akaryakıt İstasyonu önünden karşı yöne geçmek isteyen ve Keşan Lisesi’nde öğrenim gördükleri öğrenilen Ali İhsan Mercan (17), Fırat Ayberk Akyol (17) ve Gökhan Çelik (18)’e çarpmasıyla meydana geldi. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Mercan ve Akyol ağır yaralanırken, Çelik ise hafif şekilde yaralandı.

112 Acil Servis ambulansları ile Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ağır yaralılardan Ali İhsan Mercan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybederken, diğer ağır yaralı Fırat Ayberk Akyol ise Edirne’deki Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkedilerek Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Hafif yaralı Gökhan Çelik de tedavisinin ardından taburcu oldu. Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ali İhsan Mercan’ın cesedi nöbetçi savcının incelemesinin ardından otopsi için İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’na gönderildikten sonra, dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından İpsala’nın Koyuntepe Köyü’nde toprağa verildi.

Kazadan sonra durmayarak yola devam eden Bulgar plakalı aracın sürücüsü Sabinov, yaklaşık 500 metre ileride Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nin altında bulunan tali yoldaki altgeçitte, polis tarafından yapılan araştırma sonucu elegeçirildi.

Kazada, otomobilde bulunan Zehra Yıldız (55) ile Halime Yıldız (64)’ın da yaralandığı ve Özel Keşan Hastanesi’nde tedavilerinin yapıldığı kaydedildi. Fidan Sabinov ise polis tarafından gözaltına alınarak, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Sabinov, Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamasının ardından adliyeye sevkedildi. Gazetemizin baskıya girdiği dün akşam saatlerinde, Sabinov’un duruşması sürüyordu.

Öte yandan, Keşan Lisesi’nde öğrenim gören kazazede öğrencilerin aileleri, yakınları ve arkadaşları olayın ardından hastaneye akın etti. AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Vural ve AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan ile bazı AK Partililer de hastaneye gelerek, AK Parti Kadın Kolları yönetiminde görev yapan Hatice Akyol’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Öğrencilerin kazanın yaşandığı mevkiye yaklaşık 500 metre uzaklıkta olan halı sahada maç izlemeye gittikleri ve dönüşte yolun karşısına geçmek isterken kazaya uğradıkları iddia edildi.

Kazayla ilgili inceleme devam ediyor.


Ali İhsan Mercan


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Fırat Ayberk Akyol


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gökhan Çelik