“Parasını alamayan işçilerim derdini

basına değil bana anlatmalıydı”

“A1 Yetki Belgeli taşımacılıkta üzerime düşen

görevi yaparım, gerisi beni bağlamaz”

 

Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Keşan Belediyesi’nde çalışan bazı işçilerin, Kurban Bayramı öncesi ücretlerini alamamaları ve Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan otobüs işletmecilerinin, Keşan’da A1 Yetki Belgesi ile tarifeli yolcu taşımacılığı yapılmasından şikayetçi olmaları konusunda dile getirilen şikayetlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

İŞÇİLERİN PARASINI BAYRAM ERTESİ ÖDEDİK

Önce,  Taş-İş-Der (Trakya Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Uçar’ın, Keşan Belediyesi’nde çalışan bazı işçilerin, Kurban Bayramı’nı, maaşlarını alamadan geçirdikleri yönündeki açıklama ile ilgili olarak konuşan Özcan, şunları dedi. “Evet borcumuzun olduğu doğru. Birçoğunu bayram ertesi ödedik. Bunlar benim işçilerim, basın yoluyla değil de gelip bize bu sorunlarını iletebilirler.”

 

BEN GÖREVİMİ YAPARIM GERİSİ BENİ BAĞLAMAZ 

Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bulunan Otobüs İşletmecileri’nin, Keşan’da A1 Yetki belgesiyle yolcu taşımacılığı yapılmasından şikayetçi olmaları ile ilgili de konuşan Özcan, “ A1 yetki belgelerini ben çıkarmadım. Bu araçlar Ulaştırma Bakanlığı’nın izni ile çalışıyorlar. Bunların yasa gereği, biletli değil, sadece faturalı grup taşımacılığına müsaade ediliyor. Bu araçları da, karayollarında denetleyen unsurlar var. Biz Keşan Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü olarak, bu araçların giriş ve çıkışlarında düzenlediği faturaya bakarız. Faturasını kestiği sürece çıkış yapabilir, gerisi beni bağlamıyor.” dedi.

Başkan Özcan, A1 Yetki Belgeli firmaların araçlarını bir noktadan kontrol etmek amacı ile Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden zorunlu olarak yer verdiklerini de dile getirerek,  “Onları özellikle terminale koyduk, diğer otobüs işletmecileri de kendi haklarına sahip çıksınlar diye. Yoksa şehir içinden de her saat istedikleri gibi kontrolsüz çalışabilirlerdi” diye konuştu.

 

BEN TERMİNALİN DÜZEN İLE İLGİLİ KONTROLLERİNİ YAPARIM 

Keşan’daki A1 Yetki belgeli araçların çıkışlarını usulsüz yaptığı söyleniyor.” şeklindeki bir soruyu cevaplayan Özcan, şunları söyledi: “Bu taşıma firmalarının yetkililerinin benim zabıtama fatura göstermeleri yeterli. Yasal tarafına bakarsak faturası düzgün mü kesmiş buna bakılır. Gerisi polisin ve trafiğin yetkisinde olan şeyler. Şüpheleniyorlarsa çağırırlar bir maliyeci kontrol eder evraklarının içeriğini. Bakanlığın da haberi var bu taşımacılardan. A1’leri kaldıracaklardı, isyan ettiler yürüyüşe geçeceklerdi böyle bir ara formül buldular. Bu araçlar iddia edildiği üzere faturalarını gerçekten yanlış kesiyorlarsa, haber etsinler vergi dairesine,  polisler gelsin baksın. Ben sadece orada düzen ile ilgili kontrollere bakarım. Aracın faturasının gerçek mi çakma mı olduğu, bizim yetkimizde değil.”

KİMSENİN SAVUNUCUSU DEĞİLİM

“Terminaldeki A1 Yetki Belgeli firmalara verilen yazıhanelerin, kiralanması ve orada faaliyet göstermesi ile de ilgili şikayetler var. Yasal olmadığını söylüyorlar.” şeklindeki soruya da Özcan, şu yanıtı verdi: “Biz burada yasal A1 belgeleri olanlara yer gösterdik. Şehir içinde trafik sıkışıklığı var diye orasını verdik onlara. Onların, diğer firmalarla anlaşmaları olabilir. Kendi kendilerine başka bir firmanın müsaadesi ile bilet kesebiliyorlarsa bu başka bir şey. Kimsenin savunucusu değilim, yasa ortada. Otobüs İşletmecileri de biliyor bu durumu.”