Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, belediye meclisinin son aldığı karara göre, Keşan Belediyesi sınırları içerisinde personel ve öğrenci taşımacılığının S plakalı araçlar dışında başka araçlarla yapılmayacağını söyledi. Özcan, meclis kararına göre, belediye sınırları dışında faaliyet gösteren ve ilçe içerisinde personeli bulunan iş yerlerinin de Ulaştırma Bakanlığından alınacak yetki belgesi ile belediyeye başvurarak güzergâh belgesi almaları gerektiğini belirterek okul servislerinin de izlenecek güzergâhı belirten belgeyi faaliyetlere başlamadan önce alması gerektiğini kaydetti.

BELGELERLE ÇALIŞMA MECBURİYETİ VAR

Bütün vatandaşların devletin çıkardığı kanunlara uyma mecburiyeti olduğunu söyleyen Özcan, “Yoksa devlet, devlet olmaktan çıkar. Karayolları taşımacılık kanunlarını yük, yolcu nasıl taşınır, hepsinin kuralları koyulmuştur. Bir, bir buçuk ay sonra okullar açılacak. Bu işi yapma hakkı olan insanların mutlaka o kurallar doğrultusundaki belgelerle çalışma mecburiyeti var. Belediye sınırlarında müşteri servisi personel servisi, öğrenci servisleri mutlaka S plakalı araçlarla olacak. Servis araçlarıyla taşınacak. Belediye sınırlarımız dışındakilerin D3 veya D4 belgeleriyle birlikte bizden güzergâh almaları gerekecek. Görüyorum ki bazı özel okullar kendi kendilerine minibüs almışlar. Öğrenci taşıyorlar. Bu araçların hiçbir belgesi yok. Sadece minibüs ne M plakası var, ne S plakası var. Ne D3, ne de D4 belgesi var. Öğrenci servis araçları yönetmeliğine uygun olmayanlar, Güzergâh belgesi almadan önce teknik muayeneden geçirilir ondan sonra belgesi verilir. Bazı yerlerde hastaneler aracın hiçbir belgesi olmadan personeli taşıyor. Ya da bazı marketler müşterilere servis yapıyor, yapabilirler fakat belgeleri olacak. Kimseye demiyoruz ki ille de gelip S plaka alın diye fakat ya biriyle anlaşır. Yahut arzu ediyorsa kendisi alır.” diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖR DÜKKÂNLARINA GEÇEBİLİR

Açıklamasının devamında Özcan, önceki gün itibariyle pazaryeri inşaatının geçici kabulünün gerçekleştiğini kaydederek, “Yakın zamanda dükkân tevzilerine başlayacağız. 24 saat orada bekçi çalıştırıyoruz. Müteahhit sanırsam 1-2 gün içerisinde panoları söküp gidecek. Pazartesi itibariyle belediye binasının yerinde mobilya çalışmaları başlayacak.  Özel sektörden de isteyen gelip dükkânına geçebilir.” şeklinde konuştu.