AYŞİN SEÇİL GEZER

2018 yılında yapılacak projeler ile ilgili bilgilendirmede bulunan Özcan, şunları söyledi: “Kadıköy Barajı’nda 1.3 megawattlık güneş enerji paneli projemiz onaylandı. Yakın zamanda İl Bank ile finansman için konuşacağız. Su işleri ile uğraşıyoruz. Meydan düzenleme, makyaj işleri ile ilgili proje çalışmalarımız sürüyor. Bölgenin en büyük hayvan barınağını yapacağız. Yüzde 50 hibesini Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan onaylattık. Yüzde 10’u Belediye hesabına yatırıldı. Kalan yüzde 40’ı ihale netleşince verilecek. Tabi bu onaylattırdığımız projeler 2017 yılı rakamlarına göre hesaplanmış meblağlar, 2018 yılında güncelleşmesi için bayındırlık birim fiyatlarının bakanlıkça açıklanmasını bekliyoruz. Mart ayı başlarında bir önceki yılın birim fiyatlarını bu yıla göre güncellemesi bize gelecek. Resmi fiyat güncellemelerini yapmadan ihaleye çıkarmıyoruz. Mart sonunda ihaleye çıkaracağımız 3-4 tane proje var elimizde, güneş enerji paneli yaklaşık 6 milyon TL, Kadıköy Barajı tesislerinde yapılacak. Hayvan barınağı 2 milyon civarında.” 

HAKKIM DEĞİL, ALMIYORUM

Bir süredir basında yer alan Belediye Başkan Yardımcılarının maaşları hakkında da Mehmet Özcan, “Bunlar iğrenç şeyler, biri bir açıklama yapıyor, biri bir şey yapıyor. Laf edilecek şeyler değil. Arkadaşlar devlet mevzuatı içerisinde benim hakkım değil, almıyorum. Baştan da söyledim bu abartılı diye. Yeni protokol istedim 15 Aralık itibariyle göndereceğim.” dedi.

DAVA AÇIYORUM

Özcan açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Cumartesi günü bir gazete veya dergi dağıtılmış Keşan’da, Edirne Siyaseti diye, kimlerin finanse ettiği belli. Buradaki 3 muhabir arkadaş olumlu şeyler söylüyor, bir tane meşhur bir hanımefendimiz var, açmış ağzını yummuş gözünü ve şimdi buna dava açıyorum.  Hamza Yasa denen şahsiyete geçen yıl ilan verdik Kırkpınar Dergisi’ne 14 bin TL fatura kesmiş bize çok fazla dedik, indirmediler. 1 buçuk ay önce aradı beni böyle bir dergi çıkaracağız diye ben bütçe ayıramayacağımı söyledim, girmedim. Sonuçta 2 çıplak gibi bir hamamda buluştular. Kalkıp burada benim şahsıma laflar ediyorlar. Ben bu projelerin hepsini meyhanede yaptım. Sarhoşken yaptım. Atatürk’e de aynı şeyleri söylüyorlardı. Hâşâ ben kendimi onunla kıyaslayamam ama basın olmanın bir adabı vardır. Ben zaten aday olmayacağım, neden uğraşıyorsun benimle ama vakti zamanında kızını işe alsaydım aramız böyle olmayacaktı. Birileri karalama kampanyasına girmişler ama ülkede azıcık bir hukuk varsa ikisine de dava açtım. Herkes yaptığından utansın.”