AYŞİN SEÇİL GEZER

Özcan, 15 Temmuz 2017 Cumartesi akşamı gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez’inin talimatı ile katılmadığını söyledi.

Mehmet Özcan, Anafartalar Caddesi, Kurtuluş Caddesi'nden Mehmet Gemici Cennet Bahçesi istikametine yapılacak olan asfaltlama işinin ihalesinin bugün yapılacağını kaydetti.

PROTOKOL İMZALADIK

Basın mensuplarının sorusu üzerine Erikli sahilinin alt yapı hizmetlerinin belediye devredilmesi konusuna değinen Özcan, Erikli’nin devredilecek bir şeyi yok zaten. Zamanında belediye alt yapısı ile ilgilenmediği için vatandaşlar kendi aralarında bir oluşum kurmuş. İçme suyu ile kanalizasyon şebekesi yapmışlar. Şu anda biz Devlet Su İşleri ile içme suyu için protokol imzaladık. Büyük ihtimalle bu yıl projesi biter. Önümüzdeki yılın yatırım programında. Yeni bir arıtma tesisi projelendiriyoruz. Bunlar Belediye eli ile yapıldığı zaman kooperatifin bu konulardan elini ayağını çekeceği gün gibi ortada. Kendi şebekemizi de yapacağız.”

ERİKLİ’DE SAHİL KISMINDA İSKANLI YAPI YOK

Erikli sahilindeki iş yerlerinde yaşanan sıkıntılarla ilgili soruya cevap veren Mehmet Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “2014 yılında imar yönetmeliği değiştirildi. İskan olmayan yerlere işyeri açma ruhsatı veremiyorsunuz. Erikli’de sahil kısmında iskanlı yapı yok. Dolayısıyla kanun gereği ben işyeri açma ruhsatı veremiyorum. Esnaf odalarının başkanları geçtiğimiz günlerde ziyarete geldi. Konu Kaymakamımıza da iletildi. Ayrıca mülkiyeti davalık olan yerlere inşaat ruhsatı veremiyoruz. Bu da 2015’de çıkan bir yasa. Erikli meselesinin çözüm yolu parlamento. 1974’den beri süren bir davası var. Hala bir sonuç ortaya çıkmadı. Hatırlarsınız, 5- 6 sene önce bir sonuçlandı. Erikli’nin 4’te 3’ünü kıyı kenar çizgisine soktular. Tekrar itiraz edildi, ne zaman sonuçlanır belli değil. Oraya yeni bir imar planı yapılması mümkün değil. 1/25 binlik planlar hala bitmedi. 2016’nın ağustos ayından beri. Yayla’da öyle bir sıkıntımız yok.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ