Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün, esnaf ziyareti sırasında, yeni pazaryerindeki işyerlerinin nasıl dağıtılacağı ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

“ATIK SU ARITMA TESİSİ İNŞAAT İHALESİNİ TÜRKERLER & LOTUS FİRMASI ALDI”

DSİ Genel Müdürlüğü Atık Su Daire Başkanlığı’nın açtığı Atık Su Arıtma Tesisi inşaat ihalesinin sonuçlandığını hatırlatarak sözlerine başlayan Özcan, “İhaleyi 12 milyon 241 bin TL ile Türkerler Lotus adlı bir firma aldı. Keşan Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Atık Su Arıtma Tesisi’nin yer teslimi için de önümüzdeki hafta içerisinde, yetkililer Keşan’a gelecek.” şeklinde konuştu.

“PAZARYERİNDE ÖNCELİK KÜÇÜK ESNAFIN”

Pazaryeri konusunda vatandaşın sorularını yanıtlayan Mehmet Özcan, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan pazaryerinde daha önce faaliyet gösteren esnaflarımıza öncelik vereceğiz. Belediye olarak, onlar için şu anda 60 tane baraka kurduk ve esnaflarımız burada hizmet vermeye devam ediyor. Bunların dışında, işyeri verilecek esnaflarda Keşanlı olma şartı aranacak ve odaya da, kayıtlı olması gerekiyor. Pazaryeri projesinin temeli 15 Ocak 2013 tarihinde atıldı. Bu tarihten önce oda kaydı olanlara da, öncelik vereceğiz.”

“DÜZEN GETİRMEZSEK, PARASI OLAN SATIN ALIRDI”

Yeni pazaryerinde 296 tane işyerinin faaliyet göstereceğini aktaran Özcan, şöyle konuştu: “Mevcut işletmelere ve başvuruda bulunan oda üyelerine yerler dağıtılacak. İşyeri kalması durumunda ise, diğer başvuruları alacağız. Yayla pazaryerini yaptığımız zaman önceliği oradaki mevcut esnafa verdik. Pazaryerindeki işyerleri kendi mülküm olmuş olsa, kağıt üzerinde satışını yapardık. Ama bu işyerlerini parası olan kişiler alırdı. Biz, kamu hizmeti yapan kurumlarız. Belediyenin kendi çıkarını düşünmesi gerekiyor ancak, vatandaşın çıkarı daha önceliklidir. Biz, küçük esnafı korumak zorundayız.”

YERLEŞİM DÜZENİNİ UZMANLAR HAZIRLAYACAK”

“İşyerlerinin dağıtımı nasıl olacak?” şeklindeki soruya cevap veren Mehmet Özcan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Alışveriş dizaynı yapan bir uzman kişiyle, hangi hizmet kolunun nerede faaliyet göstereceğini belirleyeceğiz. Bu tespitler yapıldıktan sonra dağıtım yapılacak. Büyük alışveriş merkezlerinde aynı iş kolunda faaliyet gösteren işletmeler nasıl hizmet veriyorsa, burada da benzer şekilde hizmet verilecek. İşyeri dağıtımı yapılırken, odaları da arkamıza alacağız. Onlardan ayrı iş yapmam söz konusu değil. Bu işi en iyi bilen onlardır. Dolayısıyla, onlardan akıl almam gerekiyor. Yoksa, ediğim dedik.> şeklinde davranamam.”