Sonay CAN – Mehmet İLMAN

 

30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Yerel Yönetim Seçimleri’nde, Keşan’da, belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi seçilenlerin mazbataları, dün düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Keşan Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 10.30 sıralarında başlayan mazbata törenine; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Tuncay, Keşan İlçe Seçim Müdürü Sevil Dal, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, AK Parti Keşan Belediye Başkanı Adayı Mustafa Mercan, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

SAĞLIK BAKANI TÖRENE KATILMADI

Dün, saat 10.00 sıralarında Özcan ve Koyuncu ile birlikte tören için gelen CHP’liler, önceki akşam geceyi Keşan’da geçiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu’nun da mazbata törenine katılacağı bilgisi üzerine Müezzinoğlu’nu, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile birlikte Hükümet Konağı önünde beklemeye başladılar. Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız’ın da alanda bulunduğu sırada, polis telsizlerinden Sağlık Bakanı’nın Uzunköprü’ye hareket ettiği anonsları duyuldu. Bunun üzerine Hükümet Konağı’na geçildi.




TUNCAY: 30 MART GERİDE KALDI, PARTİ ROZETLERİ ÇIKTI, HİZMET BAŞLADI

Törende konuşan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Tuncay, mazbataların bu şekilde tören düzenlenerek verilmesinin sebebinin CHP ve AK Parti’den gelen teklif üzerinde olduğunu belirterek, sözlerine şöyle başladı: “Seçimi kazanan arkadaşları, Keşan İlçe Seçim Kurulu’na tek tek çağırarak veriyoruz. Ancak siyasi parti ilçe başkanlarımızdan gelen teklif doğrultusunda bu şekilde karar aldık. Artık 30 Mart geride kaldı. Siyaset bitti, rozetler çıktı, hizmet başladı. Hepiniz Keşanlısınız, artık bundan sonra, CHP’ye değil Keşan Belediye Başkanlığı’na ve meclis üyeliklerine, CHP ve AK Parti’ye değil Edirne ilinin il genel meclisine hizmet edeceksiniz. Bu nedenle sizi aynı karede buluşturmak istedik. İnşallah bundan sonra belediye ve il genel meclisi hizmetlerinde siyasi kimliğiniz dışlında çalışacaksınız. Siyasi kimliklerinizden önce, Keşan ve Edirne’nin menfaatleri ön plana çıkacaktır. Seçim sürecinde göstermiş olduğunuz nezaket, anlayış ve karşılıklı diyalog için çok teşekkür ederiz. Ülke genelinde seçimde büyük sıkıntılar yaşamadık. Sadece Beyendik’te küçük bir sıkıntı yaşanıyor. Bizim kararımızdan sonra sıra şimdi Edirne İl Seçim Kurulu’nda. Onlar, oyların tümünü sayacaklar mı bilmiyoruz. Bu karar kısa sürede açıklanacak. Hayırlı olmasını ve bütün partilerin vicdanını rahatlatacak bir karar alınmasını diliyoruz. Biz somut bir delil olmadığı için o şekilde bir karar vermiştik.”










MAZBATALAR DAĞITILDI

Konuşmaların ardından, seçimi kazananlara, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’dan başlayarak mazbataları verildi. Özcan’ın mazbatasını Mehmet Tuncay, il genel meclisi üyelerinin mazbatalarını Kaymakam Bekir Dınkırcı verdi. Belediye meclisi üyelerinin mazbata dağıtımında ise AK Partililer CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, CHP’liler ise AK Parti Keşan İlçe Yönetim kurulu Başkanı Hakan Çevikel’in elinden mazbatalarını aldı.

DINKIRCI: KEŞAN POTANSİYELİ OLAN BİR YER

Mazbata dağıtımının ardından söz alan Bekir Dınkırcı da yaptığı konuşmada, “Keşan, potansiyeli olan bir yer. Tarımı, hayvancılığı ve turizmi ile tarımsal-hayvansal sanayisiyle geleceği olan bir yer. Buraya, el ve gönül birliğiyle hizmet edeceğiz. Hepinizi başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

UĞURLAMA

Konuşmanın ardından, atananlar, seçilenleri törenle uğurladı. CHP ve AK Partililer daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Parkı’nda birlikte çay içip sohbet etti.