HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Mehmet Özcan, 24 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen Keşan Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında kabul edilen 2017 İlave ve Revizyon Uygulamalı İmar Planları'nın, Keşan için son derece önemli olduğunu ifade etti. Alınan karar sonrasında, 2017 İlave ve Revizyon Uygulamalı İmar Planları'nın hayata geçirilmesi anlamında bir süreç olduğunu dile getiren Mehmet Özcan, "Bir şehirde yeni bir plan veya plan revizyonu ve plan revizyonuyla birlikte ilave imara açılan yerler olduğu zaman, plan değişikliğinde meclis onayından sonra 30 günlük vatandaşa açık aldığımız kararların askısı vardır. Yanlışlar yapılabilir diye devlet bunu ön görmüş. Bu, kanunen yapmamız gereken bir işlem. Askıya asmadığınız zaman iptal edilir. Sazlıdere ve Gökçetepe planları bu duruma örnektir. Bir aylık askı sürecinde vatandaş gelsin neler yapıldığını ve işlemin tüm detaylarını görsün. Vatandaşa direk bir şey dayatmak olmaz. Bu kanuni bir süreçtir, askıya çıkaracağız ve vatandaş gelip görecek, inceleyecek. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelinin izinlerini Ekim ayına kadar erteledim. Vatandaşlarımız, bu birimimizden bilgi alabilir. Bana da gelip sorabilirler. Ben belediye başkanıyım her şeyi bilirim demiyorum ama elimden geldiğince anlatmaya çalışırım. Bunları vatandaşa izah etmek belediyemizin görevi. Eğer ki tereddütleri olursa itiraz edecekler. Haklı gördüğümüz yerleri tekrardan meclise getireceğiz, yaptığımız bir yanlış varsa mecliste görüşüp düzeltici kararlar alacağız. Bütün bu işlemlerden sonra en geç Ekim ayında yürürlülüğe girmiş olur." dedi.

ALANLARIN HEPSİNİ AYIRDIK

2017 İlave ve Revizyon Uygulamalı İmar Planları'nın içerisinde, 'Kentsel Dönüşüm' alanının da bulunduğunu kaydeden Özcan, bu konuyla ilgili olarak yedek dönüşüm ile ilgili alanların da ayrıldığını belirterek, “Bir doğal felaket durumunda boş tutmamız gereken 40 dönümlük alanı, spor tesisi yapılması için gerekli olan alanı, yaşam destek ünitesi için gerekli olan alanı ve huzur evi için gerekli olan alanların hepsini ayırdık. Kentsel dönüşüm projesine vatandaşlarımız karşı çıkabilir ama şu bir gerçektir ki, böyle kalmasından iyidir. Belediye binasının buraya gelmesi 'arka tarafı artık değiştir' anlamına geliyor. 2006 yılında bir girişimde bulunduk, bu girişimimizin sonucunda Karanlıkdere mevkiine TOKİ 700 Evler yapıldı. Bizim niyetimiz o bölgeye vatandaşımızın geçici olarak kalması için 400 adet konut yapmaktı. Fakat bu sefer daha sağlıklı teknik alt yapılarını yaptık. Bu dönüşüm Türkiye’nin gündeminde. Sadece belediyenin arkası değil, belediye binasının arkasından Demirciler Caddesi'ne, bir de Keşanspor Düğün Salonu'nun olduğu bölge için kentsel dönüşüm düşünülüyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında bu bölgenin yıkılıp yeniden yapılması, gelecek neslin önünü açar. Bu proje bu dönemde başarabileceğim bir şey değil. Bana kısmet olmasa bile benden sonra geleceklere kısmet olur ama bu projeler kesinlikle olacaktır.” diye konuştu.

BU YOLU KEŞAN’A KAZANDIRACAĞIZ

Mehmet Özcan, 2017 İlave ve Revizyon Uygulamalı İmar Planları'nda yer verilen, Destek Kıtaları Kavşağı'ndan başlayıp, Belkoop mevkiinden, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'ne çıkan 'Ring yolu' ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Yıllardan beri hayalim Keşan’a çoklu noktalardan giriş-çıkışı sağlamak. Keşan’a şuan nereden girerseniz girin, Tekel Meydanı'ndan geçmek zorundasınız. Bu da trafiği kilitleyen bir durum oluşturuyor. En büyük iyiliğimiz de bu ring yolunu yapmak olacaktır. Planları hazır, biraz devlet biraz millet bu yolu Keşan’a kazandıracağız. Mecliste konuşmamın başında da belirttiğim gibi 2014’te seçilen bu meclis Keşan’ın geleceği için çok önemli projelere imza atacak.”

3 TESİS İÇİN YER AYRILDI

Planlarda, Spor Kompleksi, Yaşam Destek Ünitesi ve Huzurevi ile ilgili 3 tesis için yer ayrıldığını da dile getiren Özcan, "Yaklaşık 15'er dönüm arazi bu tesisler için ayrılmış durumda. Tesislerin konumu çok da uygun yerlerde." dedi.

CAMİ PLANLARI DA MEVCUT

Mehmet Özcan, Aşağı Zaferiye Mahallesi'nde yaşayan bazı vatandaşların talep ettiği yeni cami için planda yer ayrıldığını aktararak, Yayla Sahili'nde de cami yapılması için yeni bir dernek kurulduğunu söyledi. Özcan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Yayla'dan bir grup müftü bey ile gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra yanıma geldiler ve yeni bir Cami Yaşatma Derneği kuracaklarını söylediler. Yayla’da biz cami yerimizi hazırladık, imar planlarında gerekli değişiklikleri zaten 5 sene önce yapmıştık. Bir önceki Cami Yaşatma Derneği çıkan problemleri halledememişti. Biz de meclisimizle önümüzü açmak için istimlak kararı aldık. Şuan da Yayla Sahil’ine cami yapmak için hiçbir engel yok. Proje hazırlandıktan sonra yapımına muhtemelen sonbaharda başlanır, yapım hızına göre de bir daha ki sezona yetiştirmeye çalışılır. Biz gerekli işlemleri tamamladık artık bundan sonrası Müftülük ile Cami Yaşatma Derneği arasında. Bu konuda biraz mesai harcanması gerekiyor. Enerjik davranırlarsa önümüzdeki yaz camiyi kullanırız. Eğer aksilik olursa da 2019 yılı yaz ayında kullanmaya başlarız."